Besplatne plesne radionice za osobe sa i bez invaliditeta: Put kojim se češće ide

Posted on by Redakcija

U petak, 16. oktobra od 10 do 12 časova i u utorak, 20. oktobra od 18 do 20 časova u Galeriji Matice srpske Per.Art organizuje plesnu radionicu pod nazivom Put kojim se češće ide. Radionicu vode Frosina Dimovska i Jelena Alempijević.

Foto: Aleksandar Ramadanović

Na ovoj radionici bavićemo se prostornom kompozicijom – kretanjem i plesanjem u prostoru kroz putanje i pozicije koje sami stvaramo, prilagođavajući ih kretanju čitave grupe. Radićemo vežbe i zadatke koji se često koriste u savremenom plesu i osvestiti kretanje sopstvenog tela u odnosu na muziku, prostor u kojem se nalazimo i krećemo u svakodnevici, kao i ostale učesnike i stvarati novi, zajednički prostor za upoznavanje. Posmatraćemo kako se osećamo dok nas posmatraju i povezati se na drugi način posmatrajući jedni druge dok se krećemo i plešemo, ali i kada smo nepomični.

Jelena Alempijević i Frosina Dimovska su članice Pokretnica kolektiva, nastavnice u Baletskoj školi u Novom Sadu, članice i saradnice Per.Art organizacije, suosnivačice Udruženja Praktikabl i Pokretnica festivala. Bave se edukacijom i autorskim radom u polju savremenih izvođačkih umetnosti i u svom radu nastoje da uspostave i poboljšaju uslove za rad na lokalnoj sceni savremenog plesa.

Za preciznije informacije i prijave za učešće na radionicama javite se Oliveri Kovačević Crnjanski na broj: 060 022 10 16. Broj učesnika je ograničen, za oba termina ostala su još po tri mesta za osobe s invaliditetom. Rok za prijave: do 15. oktobra (za radionicu 16. oktobra) i do 19. oktobra (za radionicu 20. oktobra).


Radionica je organizovana u okviru projekta Europe Beyond Access
co-funded by the Creative Europe programme of the European Commission.

Organizacija Per.Art

About the Author

Redakcija:

Leave A Response