Partnersko nasilje u iskustvima žena s invaliditetom: – Mislila sam da se to nikada neće desiti nekome poput mene!

Posted on by Redakcija

skinoren cream price in india biltricide generic cost Zašto jednostavno ne ode? Nemoguće da je toliko teško, ja bih otišla – razmišljala sam dok sam gledala filmove o ženama koje trpe nasilje.

hyzaar recall canada

Dolazak princa

i pill kit price Bio je zgodan, zabavan i, kao i ja, voleo je rok muziku. Delovao je nežno i obasipao me je poklonima. Bio je čovek mojih snova, odgovor na moje molitve. Zaljubila sam se lako i brzo, oborena s nogu. actonel where to buy Prihvatao me je onakvom kakva jesam, prihvatao je moj invaliditet (cerebralnu paralizu) i sve. Imali smo planove i snove, vrlo brzo i bebu na putu. Bilo je veoma advair diskus price in india romantično.

Bajka nije potrajala

kamagra oral jelly 100mg paypal synthroid generic cost Nisam prepoznala znake upozorenja koji su mi govorili da treba da odem iz nečega što se pretvara u nasilnu vezu. Znaci su u početku bili suptilni. Svađali smo se oko zanemarljivih stvari kao što je kupovina mleka. Onda je postao verbalno nasilan, spočetka dok smo bili sami, a potom je bivao bezobziran i flovent generic canada ponižavao me je u javnosti. cernos gel sun pharma price U početku se izvinjavao, obećavajuću da se to nikada više neće ponoviti; posle se više nije izvinjavao. Nadala sam se da će mi se princ vratiti i nastavljala da opravdavam njegovo užasno ponašanje jer sam ga volela. plavix buy Ubeđivala sam sebe da je pod stresom zbog dolaska deteta, zbog naše finansijske situacije i drugih stvari.

Nakon rođenja deteta i potrošene euforije, svađe su eskalirale. Lišavanje sna, poznato svim novim roditeljima, bilo je okrutno. Oboje smo se prilagođavali novoj situaciji. Bez zajedništva i bez timskog rada; nije mi dopuštao da bilo šta uradim za bebu. Mojim personalnim asistentima bilo je teško da rade, sve dok ih nije oterao, a nakon njih oterao je i sve naše prijatelje.

lotrisone lotion buy online Napori moje porodice da zaustave nasilje pokazali su se bezuspešnim, jer se svaka intervencija završila pogoršenjem i pretnjama da će ugroziti ne samo moju bezbednost, nego i bezbednost deteta. Tako sam završila u izolaciji. Kako smo u svemu bili samo nas dvoje i beba, mirapex uk krivio me je za sve što bi pošlo naopako i cytoxan uk kažnjavao me je onako kako je mislio da treba. Udarao me je, micardis hct cost vukao me je za kosu sve dok me ne izvuče iz kolica i zanemarivao me je na sve moguće načine. elmox cv 625 duo price Zaključavao me je kada je bio loše raspoložen. Uskraćivao mi je telefon i platne kartice. Čak mi je uskratio kolica, kako bi me sprečio da potražim pomoć i da ga ostavim.

vidalista 60 usa Kao i mnoge žene u mojoj situaciji, verovala sam da to zaslužujem. Ujedno sam verovala da nisam vredna ničije ljubavi. – Ko bi me hteo, sa detetom i sa invaliditetom?  – mislila sam. Ako ga ostavim, rekao mi je da nikada više neću videti dete. ginseng price Ostajala sam s njim da bih sačuvala porodicu. Ali sam počela da shvatam da ću izgubiti nešto dragocenije ako se zlostavljanje nastavi. Verovao je da me drži u šaci, ali nije poznavao snagu mog duha. Uz planiranje i podršku moje porodice i prijatelja, uspela sam da pobegnem zajedno sa detetom.

Daleko od njega, benfotiamine canada lagano sam počela da vraćam sopstvenu individualnost i samostalnost. Kako više nisam bila zarobljena njegovim pravilima i idealima, otkrila sam slobodu, pomirila se sa izgubljenim vremenom i počela da stvaram dragocene uspomene sa svojom ćerkom – što ranije nisam mogla. Išle smo svuda zajedno, ona je napredovala i počela da se isceljuje, što je bilo ogromno olakšanje.

Partnersko naselje je tema o kojoj se mnogi, uključujući i mene samu, plaše da govore. Može se desiti svakoj od nas. Mislila sam da sam oslobođena takvog iskustva: – tetracycline prescription To se nikada neće desiti nekome poput mene. Koliko nisam bila u pravu, jasno mi je iz ove pozicije. Rastužuje me kada čujem priče nalik mojoj. Nasilje bilo koje vrste nije prihvatljivo i sasvim je u redu potražiti pomoć.

Iskustvo Rebeke M. iz Australije. Rebeka danas pomaže drugim ženama u situacijama nasilja i priprema knjigu o iskustvu roditeljstva sa invaliditetom.

Why I’m Talking About Domestic Violence as a Woman With a Disability

Ovaj tekst je objavljen uz finansijsku podršku Evropske unije u okviru regionalnog projekta “Primena normi, promena svesti”. Stavovi u ovom tekstu pripadaju isključivo autorkama i ne predstavljaju nužno stavove UN Women i Evropske unije.

About the Author

Redakcija:

Leave A Response