Specifičnosti partnerskog nasilja u iskustvima žena oštećenog sluha

Posted on by Redakcija

buy rogaine 5 online Gluve i nagluve žene izložene su istim oblicima partnerskog nasilja kao i čujuće žene, s tim da je fertigyn hp 10000 price stopa nasilja dvostruko veća u njihovim iskustvima. U iskustvima gluvih žena nasilje ima jedinstvene i vytorin generic cost specifične oblike koji su teže prepoznatljivi. Izolacija je jedna od taktika koje nasilnici lako sprovode nad svojim partnerkama, lioresal canada blokirajući im pristup sredstvima komunikacije (isključivanje interneta ili uskraćivanje video poziva).

penegra 50 price in india

Preovladavajuće taktike preuzimanja moći nad gluvom ženom:

cost for levothroid Pretnje gestovima, facijalnom ekspresijom ili prenaglašavanjem pri upotrebi znakovnog jezika, udaranjem nogom o pod, lupanjem po stolu ili lupanjem vratima.

benadryl price Upotreba znakovnog jezika blizu njenog lica.

foracort 200 inhaler buy Kritikovanje njenih komunikacionih sposobnosti i veština.

nizoral cream price in sri lanka Uskraćivanje informacija o telefonskim pozivima koji su njoj upućeni.

doxt sl price in india Isključivanje iz važnih razgovora i fosamax para que se usa zanemarivanje u razgovoru sa drugima.

– Isključivanje iz društvenih događaja i femara price in india uskraćivanje kontakata sa čujućima.

cefadroxil price Negativni komentari i priče o zajednici gluvih.

pepcid usa Pogrešno interpretiranje njenog znakovnog jezika u manipulativne svrhe.

nizagara 100 paypal Zabrana deci da koriste znakovni jezik u komunikaciji s majkom.

U odnosu na čujuće žene, gluvim ženama je potrebno combivent inhaler price walmart sedam puta više vremena da izađu iz nasilnog partnerstva.

Kada se odluče da prijave nasilje, suočene su sa izazovima u komunikaciji. folvite in usa Ako policija dođe, ko će interpretirati ono što žena govori? Najčešće sam nasilnik.

cytoxan infusion cost Melissa Mostyn, britanska umetnica i aktivistkinja za prava gluvih, kaže da svaka reč znakovnog jezika može biti potencijalni okidač nasilja, jer je sama istorija (britanskog) znakovnog jezika vekovima opterećena opresijom. Ako je i sam nasilnik aktivan u zajednici gluvih, poseduje više znanja o tome kako da manipuliše njenim komunikacionim veštinama. Lakše će sprečiti ženu da se obrati bilo kome unutar zajednice:

lisinopril hydrochlorothiazide price Dok nasilje ne postane fizičko, emocionalno i mentalno smo paralisane, bez mogućnosti da artikulišemo ono što nam se dešava. Kako se urušava samopouzdanje žene, tako se lomi i njen znakovni jezik, jer je viagra pill cost in india emocije teže prikriti u znakovnom jeziku nego u pisanoj reči. Žena se ne usuđuje se da bilo kome iznese ni detalj onoga što proživljava, iz straha da će informacija doći do samog nasilnika. Kada je tako mnogo očiju uprto u nju, ona ne može ostati objektivna i hladne glave.

 

Ovaj tekst je objavljen uz finansijsku podršku Evropske unije u okviru regionalnog projekta “Primena normi, promena svesti”. Stavovi u ovom tekstu pripadaju isključivo autorkama i ne predstavljaju nužno stavove UN Women i Evropske unije.

About the Author

Redakcija:

Leave A Response