Predstavljanje publikacije Žene koje menjaju stanje stvarnosti na Festivalu Uhvati film

Posted on by Redakcija

Publikacija Žene koje menjaju stanje stvarnosti Organizacije …IZ KRUGA – VOJVODINA predstavljena je juče, 24. septembra u Kulturnom centru Novog Sada, u okviru Filmskog festivala Uhvati film. Ovo je prvo javno predstavljanje publikacije o novosadskim aktivistkinjama s invaliditetom čije su priče zabeležene putem intervjua i prvi put objavljene na Portalu o invalidnosti tokom Nedelje ljudskih prava 2016. godine. O publikaciji je govorila Svjetlana Timotić, izvršna direktorka Organizacije …IZ KRUGA – VOJVODINA.

– Publikacija je nastala s ciljem da dokumentujemo deo istorije pokreta osoba s invaliditetom i da aktivizam žena s invaliditetom učinimo vidljivim. Žene jesu pokretači velikih promena, ali njihovi napori ostaju skrajnuti, zanemareni i zaboravljeni – kako u pokretu osoba s invaliditetom, tako i u ženskom pokretu. Zato je bilo važno dokumentovati priče novosadskih aktivistkinja – rekla je Svjetlana Timotić.

Prvog festivalskog dana predstavljena je i knjiga Duga, Sunce i Srce, autorke Bojane Nešić, majke devojčice s invaliditetom.

Festival Uhvati film traje od 24. do 30. septembra, a filmski program počinje u četvrtak, 27. septembra u 17 časova.

Fotografija: Maja Tomić

About the Author

Redakcija:

Leave A Response