OTVOREN POZIV ZA PROGRAM INKLUZIVNE AKADEMIJE

Posted on by Redakcija

Organizacija Forum mladih sa invaliditetom i banka Societe Generale Srbija započinju realizaciju šestog ciklusa programa Inkluzivna akademija, koji ima za cilj unapređenje položaja osoba sa invaliditetom na tržištu rada.

Inkluzivna akademija je namenjena svim osobama sa invaliditetom koje žele da razviju moderne poslovne veštine, unaprede svoju konkurentnost na tržištu rada i stvore mogućnost daljeg usavršavanja i zapošljavanja.

Program je edukativno-radioničarskog karaktera, a predavači-volonteri na pojedine teme biće zaposlenici banke Societe Generale Srbija.

Edukativni program će se održavati u Beogradu u trajanju od 3 meseca. Planirani datum početka programa je 10. april 2017. godine.

Program Inkluzivne akademije uključuje sledeće sadržaje:

•    Kurs računara
•    Kurs engleskog jezika
•    Radinice na sledeće teme:

HR radionice (pisanje CV-a, priprema za intervju za posao)
Veštine komunikacije
Asertivna komunikacija
Osnove lične efikasnosti
Rešavanje konflikata
Upravljanje karijerom
Veštine prezentacije
Upravljanje projektima
Veština prodaje i odnos prema korisnicima
Finansije za neekonomiste
Marketing i oglašavanje
Upoznavanje sa sistemom Societe Generale banke

Radionice će se održavati utorkom i četvrtkom, a kursevi računara i engleskog jezika
ponedeljkom, sredom i petkom.

KAKO SE PRIJAVITI?

Da biste se prijavili za učešće u programu potrebno je poslati CV (biografiju) i motivaciono pismo na e-mail adresu: office@fmi.rs.

Rok za podnošenje prijava je 31. mart 2017. godine.
Prijave poslate nakon isteka roka neće biti uzete u razmatranje.

Tim za selekciju, koji čine predstavnici Foruma mladih sa invaliditetom i banke Societe Generale Srbija, odabraće do 10 polaznika na osnovu primljenih biografija i obavljenih intervjua.

Učešće u programu Inkluzivne akademije je besplatno.

Za sve dodatne informacije o programu možete se obratiti Forumu mladih sa invaliditetom putem telefona 011/3220632 (radnim danima od 09.00 do 17.00 časova)  ili putem mail-a office@fmi.rs .

O Inkluzivnoj akademiji

Program Inkluzivna akademija realizuju Forum mladih sa invaliditetom i banka Societe Generale Srbija od 2011. godine, a nastao je kao odgovor na potrebu za osnaživanjem osoba sa invaliditetom na tržištu rada, unapređenje kompetencija i jačanje konkurentnosti.
Inkluzivna akademija predstavlja prvi projekat profesionalnog usavršavanja i dokvalifikacije osoba sa invaliditetom u Srbiji koji sprovodi kompanija u saradnji sa udruženjem građana.
Inkluzivna akademija je, zahvaljujući dobrim rezultatima, za kratko vreme prepoznata kako od strane osoba sa invaliditetom tako i od strane drugih kompanija, kao jedan od vrlo značajnih programa edukacije za osobe sa invaliditetom.

Konkretni rezultati programa:
– 75 osoba sa invaliditetom je unapredilo svoje znanje i veštine zahvaljujući programu i postalo konkurentnije na tržištu rada
– 19 osoba sa invaliditetom je prošlo radnu praksu u banci Societe Generale Srbija i dobilo priliku da se kroz praktično iskustvo oproba u sferi rada i stekne iskustvo u finansijskom sektoru
– 40 volontera iz banke je angažovano na programu u svojstvu predavača i mentora stručnih praksi za učesnike.
– 3 učesnika programa sa invaliditetom zaposleno je u banci Societe Generale Srbija.
– Ukupno 52 učesnika programa se zaposlio nakon završetka programa.

Izvor: Otvoren poziv za VI generaciju polaznika Inkluzivne akademije, Forum mladih sa invaliditetom Beograd.

About the Author

Redakcija:

Leave A Response