Devet znamenitih žena sa invaliditetom za 8. mart

Posted on by Redakcija

Organizacija za podršku ženama sa invaliditetom …IZ KRUGA – VOJVODINA u saradnji sa Pokrajinskim zaštitnikom građana AP Vojvodine – OMBUDSMAN povodom 8. marta organizuje promotivnu akciju u 5 osnovnih škola (Jovan Popović, Prva vojvođanska brigada, Ivo Lola Ribar, Jožef Atila i Dušan Radović) i 5 srednjih škola (Gimnazijama Jovan Jovanović Zmaj, Isidora Sekulić i Laza Kostić, Medicinskoj školi 7. april i Srednjoj školi Svetozar Miletić) u Novom Sadu.

Cilj akcije je da se učine vidljivim žene sa invaliditetom i njihova dostignuća među mladim Novosađankama i Novosađanima.

Na oglasnu tablu škola biće postavljen plakat, a učenicima i učenicama će biti podeljeni lifleti. Plakat i lifleti sadrže fotografije i kratke biografije devet znamenitih žena sa različitim vrstama invaliditeta iz zemlje i sveta: Sara Bernar (1844), Helen Keler (1880), Frida Kalo (1907), Džudit Skot (1943), Gordana Rajkov (1944), Barbara Vaksman Fidučia (1955), Marli Matlin (1965), Borislava Perić Ranković (1972) i Ejmi Malins (1976).

A2plakatVeci

 

Novosadske dnevne novine Dnevnik objavile su 5. marta 2015. u rubrici Društvo na 7. stranici informaciju o aktivnostima ženskih organizacija koje su objavljene u Mapi dešavanja za 8. mart 2015. koju je izdala Rekonstrukcija ženski fond. Medijski prilog naslovljen Za dostojanstven rad napisala je novinarka Branislava Opranović.

About the Author

Redakcija:

Leave A Response