Održana manifestacija „Sport za sve”

Posted on by Redakcija

U utorak, 6. decembra, u sportskoj hali Aleksandar Nikolić, povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, održana je manifestacija pod nazivom Sport za sve. Predstavljene su različite sportske discipline, a na manifestaciji je učestvovalo više od pet stotina učesnika, pre svega dece i mladih, u društvu istaknutih paraolimpijaca.

Manifestacija se održava šest godina za redom uz podršku UNICEF-a, stiče sve veću popularnost i okuplja učenike različitih škola, članove klubova i udruženja iz svih delova Beograda i drugih gradova (Šapca, Niša, Velike Plane, Ćićevca, Mladenovca), sa ciljem da promoviše i podstiče inkluziju i sistem vrednosti u kojem svi uživaju ista prava i mogućnosti, bez razlike.

Program se sastoji iz sportskih aktivnosti (poligon, fudbal, košarka u kolicima, sedeće odbojke, stoni tenis, boćanje, badmington, konjički sport, veslanje, frizbijada, karate), kao i kulturno-zabavnog scenskog izvođenja.

Igre je i ovog puta uspešno organizovao Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, a gosti su bili predstavnici partnerskih organizacija i institcuija, ugledni pojedinci iz sveta sporta, obrazovanja, naučnog i humanitarnog rada. Događaju su prisustvovali: predsednik Sportskog saveza osoba s invaliditetom i paraolimpijac Draženko Mitrović, generalni sekretar sportskog saveza osoba s invaliditetom Nemanja Radović, a ispred Sekretarijata za sport i omladinu govorio je Mihajlo Bukvić.

Manifestaciju je podržao Grad Beograd.

Dostavila: Jasmina Hadžić

About the Author