Karavan Uhvati film putuje po Srbiji

Posted on by Redakcija

Karavan Uhvati film započinje svoje putovanje. U obilasku gradova po Srbiji posetiće Novi Sad, Kraljevo i Niš i doneti projekcije najboljih filmova sa 20. Međunarodnog festivala Uhvati film. Nakon projekcija, biće organizovane diskusije. Ulaz na sve događaje je besplatan.

Na putovanje polazimo iz Novog Sada. U saradnji sa Novosadskim volonterskim centrom, a povodom Međunarodnog dana volontera, najbolje filmove sa Uhvati filma gledamo 3. decembra od 17 časova u Opensu (Kineska četvrt).

Iz Novog Sada selimo se u Kraljevo. Karavan Uhvati film održaće se 5. decembra od 18 časova u Kraljevačkom udruženju za pomoć osobama s autizmom (Dositeljeva 3G) u saradnji sa Kreativnom radionicom Kraljevo, Kraljevačkim udruženjem za pomoć osobama sa autizmom i Unijom organizacija osoba s invaliditetom grada Kraljeva.

Putovanje završavamo u Nišu. U saradnji sa EU info point Niš, Uhvati film filmove gledamo 12. decembra od 12 časova u EU info point Niš (Vožda Karađorđa 5).

Uhvati film jedini je regionalni filmski festival na temu invalidnosti. Organizuje se u Novom Sadu svake godine i predstavlja kratkometražne filmove na tematiku invalidnosti, kao i bogat umetnički program u kojem su osobe sa invaliditetom akteri ili autori.

Nakon novosadskog Festivala, svoju misiju filmovi šire i na druge gradove u Srbiji upravo u okviru Karavana Uhvati film. Prenose snažne poruke o prihvatanju, različitost, toleranciji i promenama perspektiva.

Ne propustiti Uhvati film filmove koji nas ostavljaju bez reči, pokreću snažne emocije, nagone nas da preispitujemo sebe i svet i sijaju ljubav.

Karavane Uhvati film podržali su: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i EU delegacija u Srbiji.

Dostavila: Marijana Ramić, koordinatorka PR aktivnosti

About the Author

1 Comment so far. Feel free to join this conversation.

  1. Marija Golubović 05/12/2022 at 11:21 am -

    Super je ovaj karavan, samo bi bilo lepo da se i u Nišu povelo računa o tome da filmovi budu u popodnevnim časovima da bismo i mi zaposleni mogli da ih pogledamo🙂