Forum mladih sa invaliditetom objavljuje konkurs za pohađanje prakse u 10 kompanija

Posted on by Redakcija

Forum mladih sa invaliditetom poziva sve zainteresovane mlade sa invaliditetom sa teritorije grada Beograda da se prijave na konkurs za pohađanje prakse za 11 otvorenih pozicija. Jedna pozicija je otvorena i za terititoriju grada Čačka.

Konkurs je otvoren za mlade do 35 godina koji su motivisani da steknu radno iskustvo putem prakse u privrednim subjektima. U okviru dvomesečne prakse, mladi sa invaliditetom imaće priliku da uče i da stiču iskustvo, pri čemu će od Foruma mladih sa invaliditetom dobijati novčanu nadoknadu za pokrivanje troškova prevoza i toplog obroka na mesečnom nivou.

Praksa traje 2 meseca, tokom oktobra i novembra 2022. godine

Rok za prijavu je ponedeljak, 5. septembar 2022.

Praksa se organizuje u kompanijama: Delhaize, NIS, Ikea, Yettel, Generali Osiguranje Srbija, OTP banka Srbija, Addiko Bank, SKS365, Preduzeće SDPS, STAX Technologies d.o.o Čačak.

Pogledajte opise pojedinačnih pozicija za praksu i popunite prijavni formular.

Jedan kandidat može da se prijavi za dve pozicije.

Nakon isteka roka za prijavu, vršiće se selekcija kandidata. Svi kandidati će biti obavešteni o ishodu selekcije.

Pre odlaska na praksu, odabrani kandidati će proći trodnevnu obuku za sticanje dodatnih znanja i veština u oblasti rada. Pohađanje obuke je obavezno za odabrane praktikante, a obuka će se realizovati krajem septembra meseca.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Forumu mladih sa invaliditetom putem putem mejla office@fmi.rs i telefona 064 4007839 i 011 3220632 (radnim danima od 9 do 17 časova).

Praksa se realizuje u okviru projekta Radna praksa za mlade sa invaliditetom koji ima za cilj unapređenje zapošljivosti mladih sa invaliditetom kroz razvoj i primenu programa radne prakse.

Očekivani rezultati projekta odnose se na uvećane mogućnosti za zaposlenje za mlade sa invaliditetom i sticanje novih znanja i veština putem pohađanja prakse, dok će, s druge strane, poslodavci imati na raspolaganju razvijen model prakse za mlade sa invaliditetom, uz primenu inkluzivnih procedura. Program prakse je razvijen kroz saradnju predstavnika poslovnog, civilnog i državnog sektora, sa iskustvom u oblasti zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

Projekat je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta.

Forum mladih sa invaliditetom počevši od 2008. godine intenzivno radi na zapošljavanju osoba sa invaliditetom na otvorenom tržištu rada. U skladu sa tim, kreirali smo program zapošljavanja osoba sa invaliditetom i ostvarili saradnju sa oko 60 kompanija, malih i srednjih preduzeća. Kreirali smo portal za zapošljavanje osoba sa invaliditetom www.zaposljavanje.fmi.rs.

Dostavila: Marija Kovč

About the Author