Leto na Adi za osobe s invaliditetom: DrugAčiji 2022

Posted on by Redakcija

Centar za nove ideje,  u partnerstvu sa Sportskim savezom osoba sa invaliditetom Beograd, u utorak 7. juna 2022. godine organizuje manifestaciju  DrugAčiji 2022. Manifestacijom se otvara Leto na Adi za osobe sa invaliditetom, a organizuje se na Adi Ciganliji (Terapijski vrt i tereni za osobe s invaliditetom) s početkom u 10 časova.

Na svečanom otvaranju će biti naš trofejni paraolimpijac Željko Dimitrijević, učesnicima će se obratiti predsednik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Draženko Mitrović , stonoteniser paraolimpijac Budimir Buda Malešević i Goran Šehović ispred Centra za nove ideje. Manifestaciju će otvoriti Vera Pešut i Dragana Lazarević iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.

Cilj manifestacije je da se  osobama sa invaliditetom poboljša psihofizičko stanje bavljenjem sportsko-rekreativnim aktivnostima u prirodi. Program učesnicima pruža mogućnost takmičenja u raznim disciplinama koje su prilagođene osobama sa invaliditetom: šah, košarka u kolicima, stoni tenis, pikado i boćanje za osobe s invaliditetom, a predviđen je i  čas joge.

                                                                                      Dostavila: Jasmina Hadžić

About the Author

Redakcija: