DrugAčiji 2022: Otvorena letnja sezona terena za osobe s invaliditetom

Posted on by Redakcija

Leto na Adi za osobe sa invaliditetom počelo je tradicionalnom manifestacijom DrugAčiji koja je organizovana na najpoznatijem beogradskom izletištu Adi Ciganliji. Program ovog projekta učesnicima pruža mogućnost takmičenja u različitim disciplinama, a organizatori ujedno žele da podignu i svest poslodavaca o neophodnoj socijalizaciji i uključenosti osoba s invaliditetom u proces rada.

Otvaranju su prisustvovali generalni sekretar Sportskog saveza osoba s invaliditetom Nemanja Radović, Vera Pešut I Dragana Lazarević iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Veselko Plazačić iz košarkaškog kluba u kolicima Soko, kao i Goran Šehović osnivač Centra za nove ideje.

Goran Šehović, predstavnik Centra za nove ideje, koji u partnerstvu sa Sportskim savezom osoba sa invaliditetom Beograda organizuje manifestaciju, kaže da je ovo nadmetanje organizovano osmi put i da je cilj manifestacije da se kroz sportsko-rekreativne aktivnosti u prirodi poboljša psihofizičko stanje osoba sa invaliditetom.

U utorak je na terenima odigrana košarkaška utakmica, a promovisana je i sedeća odbojka. Veliko interesovanje bilo je za pikado, a uživalo se i u boćanju i stonom tenisu. Novina od prošle godine je frizbijada (Bibushkin).

Ove godine za šah je bilo znatno veće interesovanje. Čas joge prilagođen osobama sa invaliditetom održala je instruktorka Nataša Borota.

Dostavila: Jasmina Hadžić

About the Author

Redakcija: