Volontirajte na 20. Uhvati filmu

Posted on by Redakcija

Konkurs za volontere za međunarodni 20. filmski festival Uhvati film, koji se ove godine održava od 12. do 16. oktobra u Kulturnom centru Novog Sada, otvoren je do 25. maja. Svi koji bi voleli da učestvuju u organizaciji i realizaciji Festivala, a ujedno steknu nova poznanstva i veštine, mogu se prijaviti popunjavanjem prijavnog formulara.

Poslovi u kojima volonteri mogu da uzmu učešće:

  • Prevođenje: sa engleskog ili drugog stranog jezika na srpski i obratno (dijalog liste filmova, sinopsisi filmova, simultano prevođenje razgovora sa autorima nakon projekcije filmova), jun -oktobar;
  • Promo tim: pomoć pri objavama na društvenim mrežama, pisanje intervjua, recenzija i drugih tekstova za sajt, osmišljavanje, snimanje i montaža kratkih video klipova za potrebe društvenih mreža, priprema materijala za promotivne aktivnosti, fotografija, jun – decembar;

Konkurs za volontiranje u oblasti fotografije i tehničke podrške, biće raspisan u avgustu.

Novo, 20. izdanje Uhvati film festivala uveliko se priprema. Na upravo završen konkurs za filmove pristiglo je 379 filmova iz svih krajeva sveta. Najviše filmova stiglo je iz dalekog Irana – 51 film. U stopu ih prate i filmovi iz Amerike, Italije i Indije. Ove godine probudio se i region: 12 ostvarenja prijavljeno je sa ex-yu teritorije, od kojih je 4 iz Srbije.

Konačan izbor filmova saznaćemo 1. jula. kad će stručni žiri odlučiti koji filmovi će biti prikazani na novosadskom izdanju 20. Uhvati film festivala, a koji ulaze u uži izbor za prikazivanje na drugim regionalnim izdanjima Uhvati filma.

Ovogodišnje 20. izdanje Uhvati film deo je zvaničnog programa Novi Sad – Evropska prestonica kulture, platforme Druga? Evropa.

Uhvati film jedini je regionalni filmski Festival o invalidnosti. Već 20. godina uspešno se održava u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa, od 2011. realizuje se u Rijeci, pod organizacijom Udruge Spirit, a od 2017. u Banjoj Luci pod vođstvom Humanitarne organizacije Partner i u Kotoru u realizaciji ART 365 iz Podgorice.

Filmski festival Uhvati film održava se sa jedinstvenim ciljem: informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Svi detalji o konkursu i samom Festivalu dostupni su na http://sr.uhvatifilm.org.

Dostavila: Marijana Ramić, koordinatorka PR aktivnosti

Fotografije: Maja Tomić

About the Author

Redakcija: