Razgovori o seksu

Posted on by Redakcija

Većina osoba bez invaliditeta misli da, ako imate oštećenje vida, seks nije za vas. Pretpostavljaju da je vizualna stimulacija osnova seksa – pogled na golo ljudsko telo prouzrokuje seksualno uzbuđenje.

Kao i mnogo toga po pitanju mozga, ovo je potpuno pogrešno tumačenje. Zovem se Džejn i slepa sam od rođenja. Sa svoje 23 godine, ni za šta ne bih menjala seks sa svojim mužem.

Šta moj muž misli o mom invaliditetu?

Kris i ja upoznali smo se u lokalnom ragbi klubu koji je deo mog života od najranijeg detinjstva. Mama bi mi opisivala akcije na terenu i uzbuđivala bih se koliko i ona, obavijena bukom i zvucima navijanja, iako nisam mogla videti šta se dešava.

Kris i ja poznavali smo se godinama kad me je pozvao da izađemo, neposredno nakon mog dvadesetog rođendana. Odmah sam pristala, a dan pre sastanka provela sam u mentalnoj magli i pitanjima.

Zašto je odabrao mene, devojku s invaliditetom? Kako da razgovaramo o invaliditetu? Šta će svojim prijateljima reći o meni? Kako ćemo se nositi sa seksom, kad stignemo do toga?

U tom periodu naučila sam koliko je važno da budem samostalna i da se zauzmem za sebe i to je nešto što vrlo brzo postane vaša druga priroda ako odrastate s invaliditetom.

Kad sam izašla sa Krisom, odlučila sam da odmah postavim pitanje: zašto ja? Htela sam da znam kakav ima odnos prema mom invaliditetu. Nameravala sam da mu kažem da bude iskren sa svojim prijateljima, ali ako ikada saznam da mi se neko podsmeva, sasvim sam sposobna da se zauzmem za sebe.

Rekla bih mu da sam radila ono što gotovo sve devojke rade: eksperimentisala sam sa masturbacijom, uživala sam dok osećam promene na svom telu i htela sam da bude prvi muškarac s kojim ću iskusiti seks.

Naš prvi sastanak prošao je neverovatno dobro. Odveo me je u francuski restoran, pili smo vino i večerali, poljubio me je dok me je pratio kući.

Godinu i po dana kasnije, u vreme Božića, pitao me je da se udam za njega. Pozvala sam ga na božićni ručak, da upozna moju porodicu, pa sam se šokiraa kad je iz džepa izvadio kutiji u tražio da pogodim šta je to. Rasplakala sam se od sreće.

Prvi razgovori o seksu

Još sam živela kod kuće, a Kris je diplomirao i radio je kao pripravnik u advokatskoj kancelariji u obližnjem mestu. Kako se venčanje približavalo, tamo sam provodila sve više vremena. Kao rezultat toga, sve više smo razgovarali o seksu.

Odlučili smo da čekamo veliki dan, ali nismo hteli da budemo među onim parovima koji će nakon venčanja otkriti da su seksualno nekompatibilni – posebno u našim okolnostima. Vodili smo duge razgovore, često dok smo zajedno ležali goli, o tome šta bismo mogli i šta ne bismo mogli raditi kad budemo u braku.

Složili smo se da nas lušanje erotskih priča oboje uzbuđuje, naročito mene, jer imam bujnu maštu). Složili smo se da seks treba da bude nežan i oprezan, da dodir i ukus igraju veliku ulogu, što će nadomestiti nedostatak vizualne stimulacije za mene.

Venčanje je bilo veličanstveno, a gde su nas odveli svi ti razgovori o seksu… Reći ću vam neki drugi put. Ako ne mogu da vidim, sigurno mogu da osetim.

https://disabilityhorizons.com

About the Author