8 pomagala koja osobama s invaliditetom olakšavaju svakodnevni život

Posted on by Redakcija

Inovativni, stilizovani i korisni proizvodi koji osobama s invaliditetom olakšavaju svakodnevne zadatke u kući.

Sekač – naprstnjak

Mala praktična alatka zahvaljujući kojoj možete preseći skoro sve. Bezbedan je i jednostavan za upotrebu, dizajniran za osobe koje imaju poteškoće sa finom motorikom. Sekač je obložen mekim gumiranim omotačem, pa udobno naleže na prst i ostaje čvrsto pozicioniran. Dovoljno je oštar da pokretom prsta prorežete različite materijale: papir, ambalažu prehrambenih proizvoda, polietilen i druge.

Set za obuvanje i izuvanje čarapa

Za one kojima je teško da se saviju ili da dosegnu vrh stopala, dizajnirano je pomagalo za navlačenje čarapa. Lagano i savitljivo plastično jezgro dovoljno je široko da obuhvati veće stopalo, bez istezanja čarape. Petlje na dugačkim ručkama mogu se držati jednom rukom, a plastična površina je neklizajuća.

Baštenska motika sa prilagođenom drškom

Motika koja je dizajnirana da vrtlarstvo učini lakšim i manje napornim, idealna je za osobe koje imaju bolove u zglobovima ili ograničenu pokretljivost ruku i zglobova. Ergonomska, izuzetno široka i neklizajuća ručka olakšava držanje, a zakrivljena je pod uglom koji omogućuje prirodniji položaj ruke tokom rada.

Samolepljivi blok za poruke

Samolepljivi blok gormata A7 savršen je za organizovanje dnevnih zadataka i to-do lista. Ima tri sekcije u različitim bojama: zelena, za ono što je lako; narandžasta za ono što je okej; crvena, za ono što je izazovno. Blok je prvenstveno namenjen osobama koje žive sa horničnim umorom, doživljavaju intenzivne padove energije ili žive sa drugim hroničnim stanjima.

Stilizovana marama kao zaštitnik za odeću

Elegantna marama, mekana i prijatna za nošenje, momentalno upija tečnosti i stoprocentno je vodootporna. Izrađuje se u različitim bojama, od dugotrajnog i izdrživog materijala. Lako se pričvršćuje na zadnjem delu vrata.

Šolja za mirnu ruku

Lagana šolja sa jedinstvenom, rotirajućom ručkom koja je drži u stabilnom i ravnom položaju bez obzira na ugao pod kojim je držite, pa ne morate da uvrćete nežne mišiće zgloba ili da naginjete glavu unazad dok pijete. Ujedno, šolja održava piće toplim ili hlanim, prema potrebi.

Pomagalo za zakopčavanje grudnjaka

Podrška pri oblačenju koja omogućava da obučete i zakopčate grudnjak jednom rukom. Ženama koje imaju ograničenu pokretljivost ili bolne zglobove, ili im je teško da se saviju i uvrnu kako bi dohvatile leđni deo, ova naprava pruža dodatnu dozu samostalnosti. Ujedno, ovo je dostojanstvena alternativa prilagodljivim modelima grudnjaka, što znači neograničen izbor donjeg rublja.

ProMove nosiljka

Nosiljka za odrasle dizajnirana je da omogući bezbedno, udobno i dostojanstveno pomeranje i premeštanje. Ne stvara tačke pritiska, nema rizika od povreda i modrica, osigurava udobnost, a sistem ručica omogućuje lako pomeranje. Može da se koristi kod kuće, na odmoru, napolju, bilo gde. Postoji i verzija modela sa potporom za galvu, kao i model za decu.

https://disabilityhorizons.com/

About the Author

Redakcija: