5 razloga da koristite erotske igračke, bilo da imate invaliditet ili ne

Posted on by Redakcija

Svi imamo pravo da zadovoljimo svoje seksualne potrebe, bilo da imamo poteškoće u kretanju, hronični umor ili bilo koje drugo zdravstveno stanje. Kako nam erotske igračke mogu unaprediti život?

Jeste li znali da erotske igračke postoje više od 20 000 godina unazad? Uprkos njihovoj dugoj istoriji, još uvek nije lako razgovarati o erotskim igračkama. U poslednjih nekoliko godina, društvo se otvara ka toj temi. Posedovanje i upotreba erotskih igračaka uobičajenija je nego što mislite. Ako težite ka eksperimentisanju u spavaćoj sobi, bilo da imate invaliditet ili ne, erotska igračka može biti baš ono što vam je potrebno.

1. Erotske igračke znaju šta treba da rade

Um nije uvek sinhronizovan sa našim telom, pa nije uvek lako stimulisati i jedno i drugo, naročito ako imate probleme sa senzacijama i utrnulošću. Korišćenje erotskih igračaka može biti od velike pomoći za stimulaciju na drugom nivou. Sve igračke za odrasle dizajnirane su da dosegnu pravo mesto i stvore kranje zadovoljstvo.

2. Erotske igračke ohrabruju razgovor o seksu

Vibrator i dildo nisu samo za one koji nisu u partnerskim vezama, nego ih koriste i parovi. Možda to zvuči čudno, ali kad počnete da razgovarate o njima i kad začinite atmosferu u spavaćoj sobi, to će vam unaprediti odnos sa partnerom. Ako otvorite temu erotskih igračaka, pokrenućete razgovor o seksualnom životu uopše. To će omogućiti da sa partnerom diskutujete o stvarima o kojima ranije niste i ohrabrićete jedno drugo da zaista podelite svoje seksualne preferencije (šta volite, gde ste najsenzitivniji, šta biste rado probali). Ovo je naročito korisno ukoliko je jedan od partnera kasnije u životu stekao invaliditet, pa je potrebno da osmislite nov pristup seksu. Takvi razgovori od vitanog su značaja za bolje razumevanje među partnerima.

3. Igračke na daljinski su idealne ako imate invaliditet

Invaliditet ne bi trebalo da vas spreči u zadovoljavanju seksualnih potreba. Postoje erotske igračke na daljinski, dizajnirane za osobe s invaliditetom kojima ne odgovaraju standardni proizvodi. Mogu se koristiti za masturbaciju ili kao dodatak partnerskom seksu.

4. Erotske igračke doprinose užitku za oboje

Nekim ženama je teško da dosegnu orgazam putem penetrativnog seksa, pa im je potrebna dodatna stimulacija. Za muškarce je prezahtevno da saznaju šta tačno ne funkcioniše, potrebno je mnogo vremena i iskrenih razgovora. Dok pokušavaju da otkriju kako da zadovolje partnerku, nekim muškarcima je teže da održe i ispune sopstvenu seksualnu želju. Zbog toga žene povremeno (ili stalno) lažiraju orgazme. Erotske igračke mogu biti dobar način da se ovo prevaziđe, jer vam omogućuju jednak užitak u zajedničkom vremenu.

5. Uz erotske igračke prestaćete da se fokusirate na penetrativni seks

Mnogi ljudi pod pojmom seksa podrazumevaju samo penetrativni seks. Ali to je samo jedna od mogućnosti da uživate sa partnerom. Erotske igračke omogućuju vam da odete korak unazad i otkrijete druge oblike zadovoljstva. Podstiču vas da mislite o predigri, da date jedno drugom dovoljno vremena za uzbuđenje. Dobra vest je da erotske igračke više nisu veliki, zastrašujući falusni objekti. Izrađuju se u različitim veličinama, bojama, materijalima i privlačnog su dizajna.

https://disabilityhorizons.com

About the Author

Redakcija:

Leave A Response