Problem sa maskom: Rešen

Posted on by Redakcija

Nošenje maske komplikuje život osobama koje koriste slušni aparat. Elastične trake upetljaju se za delove slušnog aparata i ponekad ga izvuku. To ne samo da iritira, nego su maske u kombinaciji sa slušnim aparatom ili kohlearnim implantom prava katastrofa. Jednom sam tako izgubila kohlearni implant (srećom, komšija ga je pronašao).

Ali, neminovno je da nosimo maske i svako od nas iznalazi neko nesavršeno rešenje. Da skinemo slušni aparat? Da sve pričvrstimo kapom? Da nabavimo novi model aparata koji se ceo stavlja u uho? Da koristimo maske koje se ne kače za uši, nego se vezuju oko glave?

Moje rešenje bilo je da skinem kohlearni implant kad nosim masku. Maska se i dalje upetljavala za slušni aparat koji nosim u drugom uhu, ali s tim je lakše izaći na kraj. Skidanje kohlearnog implanta definitivno je uticalo na moju sposobnost sluha i pokazalo se da to nije baš dobra ideja. A nije dobra ideja ni ići bez maske.

Prošle nedelje bila sam kod audiološkinje i primetila sam da ona nosi traku za kosu sa velikim dugmadima iza svakog uha. Masku je zakačila za dugmad. Ona ne nosi slušni aparat, ali mi je rakla da joj se uši umore od nošenja maske i da je varijanta sa trakom za kosu neuporedivo udobnija. Genijalno!

Čim sam se vratila kući, guglala sam traka za kosu sa dugmadima za masku i pojavilo se na desetine modela. Naručila sam jednu za probu. Savršena je: meka, rastegljiva, čvrsto prijanja za glavu, ali mi ne zadaje glavobolje.

www.nunanai.rs

Ranije nisam imala potrebe da nosim trake za kosu, ali dopadaju mi se. Zabavne su, odlične su za sportske aktivnosti, različitih dezena, postoje ženski i muški modeli.

About the Author

Redakcija: