Promocija knjige ,,Naše priče su vaš Kompas”

Posted on by Redakcija

U sredu, 10. marta, u 18h u Crnoj kući (Vojvode Bojovića 13) održaće se promocija knjige pod naslovom Naše priče su vaš Kompas u izdanju Udruženja građana Patrija.

Autori knjige su korisnici psihijatrijskih usluga, članovi Kluba Kompas, koji su hrabro odlučili da svoja iskustva zabeleže i podele sa čitaocima.

O knjizi će govoriti:

  • Vojana Obradović – urednica knjige, psihološkinja i studentkinja doktorskih studija psihologije;
  • prof. dr Vesna Gavrilov-Jerković – autorka predgovora, redovna profesorka na Odseku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu;
  • Đorđe Majstorović – bavi se pisanjem poslednjih 15 godina, u književnosti je aktivan i putem radionica kreativnog pisanja koje vodi u okviru Omladinskog centra CK13, gde radi kao urednik književnog programa i PR;
  • voditeljka promocije je Dragana Nešin, psihološkinja i stručna saradnica Udruženja Patrija.

Iz predgovora:

U ovim pričama svedočimo kako i najbizarniji doživljaji postaju bliski i razumljivi kad su ispričani u prvom licu i kad iza njih ne stoji dijagnoza, nego realna osoba i kako, i pored spoljašnje fragmentacije, svaka priča ima tako jasnu unutrašnju logiku.
Ispričane priče predstavljaju jedinstvenu spoznaju autora o tome kako su razumeli svoje iskustvo i kako su razumeli svet kao mesto u kojem se moglo dogoditi takvo iskustvo. One su i opomena i nada.

Knjiga Naše priče su vaš Kompas nastala je u okviru istoimenog projekta Udruženja Patrija koji je podržan od strane Trag fondacije u okviru programa Aktivne zajednice.

Knjiga se može kupiti na samom događaju po ceni od 500 dinara, a sav prihod od prodaje knjige namenjen je autorima.

Organizovan je i prenos događaja putem Patrijine FB stranice.

Dostavili: volonteri i saradnici Udruženja Patrija

About the Author

Redakcija: