Karijerno vođenje i savetovanje za mlade s invaliditetom

Posted on by Redakcija

Forum mladih sa invaliditetom poziva mlade sa invaliditetom do 35 godina starosti, sa teritorije grada Beograda, da se prijave za uslugu karijernog vođenja i savetovanja.

Šta je karijerno savetovanje?

Karijerno savetovanje predstavlja proces pružanja podrške pojedincu prilikom donošenja odluka koje se tiču različitih aspekata karijere, od obrazovanja, odabira zanimanja, do promene posla i usklađivanja posla sa drugim životnim aspektima. Cilj karijernog savetovanja je osnaživanje korisnika za ostvarenje svojih potencijala u oblasti u kojoj želi da se razvija.

Tokom karijernog savetovanja korisnici će imati priliku da sa karijernim savetnikom razgovaraju o izazovima koji se tiču karijere, ali i o različitim mogućnostima za obrazovanje i zapošljavanje u zavisnosti od ličnih potreba korisnika. U procesu savetovanja u fokusu je korisnik, koji bira teme o kojima želi da razgovara, i zajedno sa savetnikom postavlja lične karijerne ciljeve koje želi da ostvari u određenom vremenskom periodu.

Kako će se usluga realizovati?

Usluga će se realizovati kroz individualni razgovor sa savetnicom za profilisanje i karijernom savetnicom.

Sastanci će trajati do 2 sata. Uslugom su predviđena minimalno 2 sastanka, dok se dodatni sastanci mogu zakazati u dogovoru sa savetnicama.

Sastanci će se realizovati u prostoru Foruma mladih sa invaliditetom, na adresi Terazije 23, ili onlajn, u zavisnosti od izbora korisnika.

Kako se prijaviti?

Zakazivanje sastanka sa savetnicom se vrši putem mejla office@fmi.rs ili telefonskim putem na broj 064 4007839 i 011 3220632.

Forum mladih sa invaliditetom će pružiti informaciju o prvom slobodnom terminu za razgovor.

Aktivnost se sprovodi u okviru projekta Podrška poslodavcima za unapređenje zapošljivosti mladih sa invaliditetom, koji predstavlja deo šireg projekta Znanjem do posla. Projekat se realizuje uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i implementatora NIRAS-IP i SIPRU.

Za više informacija o projektu posetite www.fmi.rs .

Dostavila: Ivana Blagojević

About the Author

Redakcija:

Leave A Response