Uključivanje osoba s invaliditetom u digitalno društvo

Posted on by Redakcija

Hendi Centar Koloseum tradicionalno će obeležiti Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, 3. decembra s početkom u 17 sati u hotelu M pod sloganom Za život bez barijera.

Tom prilikom biće održan besplatan seminar na temu Uključivanje osoba sa invaliditetom u digitalno društvo.

Zbog situacije izazvane pandemijom, a da bi se zaštitili od virusa COVID-19, osobe sa invaliditetom nisu u mogućnosti da redovno obavljaju svoje radne aktivnosti. Aktivnosti su vezane za rad sa korisnicima, učesnicima raznih projektnih, programskih, kreativnih radionica na teme vezane za život, rad, pravo, položaj i potrebe osoba sa invaliditetom, poboljšanje komunikacije, prihvatanje različitosti, rušenje predrasuda o osobama sa invaliditetom.

Tema koja će se prezentovati doprinela bi da upoznaju nove mogućnosti da mogu da nastave sa radnim aktivnostima, da mogu da uključe svoje korisnike, saradnike, putem rada od kuće.

Ceo pogram u trajanju od 70 minuta biće uživo prenošen putem streaminiga, kako bi osobe sa invaliditetom mogle da prate program iz svojih domova.

Pozivamo vas da se priključite putem linka:

Program:

Uvodna obraćanja:

Darko Ivić, potpredsednik Hendi Centra Koloseum

Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti

Predavanja:

Digitalna uključenost, Dragana Malidžan Vinkič, koordinatorka za obrazovanje, Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva

10 saveta za uspešno prezentovanje na online sastancima/ radionicama, Josip Bošnjaković,izvršni direktor BRIDGE Communications

Govorne tehnologije za osobe sa invaliditetom, prof. dr Branislav Popović, ALFANUM

Pristupačan sistem hitnih službi za sve, Aleksandar Bogdanović, CRID

About the Author

Redakcija: