Omladinska konferencija o medijskoj i digitalnoj pismenosti iz ugla mladih sa invaliditetom i njihovih zajednica

Posted on by Redakcija

Forum mladih sa invaliditetom organizuje onlajn Omladinsku konferenciju o medijskoj i digitalnoj pismenosti iz ugla mladih sa invaliditetom/ hendikepom, koja se održava u četvrtak, 19. novembra s početkom u 13 časova.

Uz aktuelna dešavanja u zemlji i svetu, veliku količinu informacija koje dolaze sa različitih strana, sve veći broj izvora koji plasiraju vesti i informacije, ali i sve brži razvoj digitalnog sveta koji ide u korak sa potrebama savremenog čoveka, nije lako prepoznati relevantne izvore
i informacije, biti uvek u toku, ovladati svim mogućnostima koje nam internet nudi, i uz sve to, imati vremena za one svakodnevne, obične, ali ključne stvari.

Zašto je važno raditi na sebi i ulagati u svoje znanje i veštine?
Kako se mladi bore sa infodemijom?
Da li mladi sa invaliditetom mogu da #MenjajuZajednicu i na koji način? Na koga mogu da se oslone?

Radi zajedničkog promišljanja o položaju mladih sa invaliditetom u kontekstu razvoja medijske i digitalne pismenosti, u svetu čija je najveća briga – pandemija koronavirusa, Forum mladih sa invaliditetom organizuje Omladinsku konferenciju o medijskoj i digitalnoj pismenosti iz ugla mladih sa invaliditetom/ hendikepom.

Konferencija će se emitovati direktno na fejsbuku i na FMI YouTube kanalu.

Facilitatorke programa, Lana Nikolić i Marija Stevuljević, sa panelistima će diskutovati o položaju mladih sa invaliditetom u kontekstu prava na informisanje, lažnih vesti i infodemije, kao i o dobrim praksama na lokalnom nivou. Tokom konferencije, svi učestvuju u završnoj ilustraciji događaja koju će, nakon poslednje diskusije, predstaviti umetnica Jelena Jaćimović – Jaćim.

Projekat Digitalna i medijska pismenost mladih sa invaliditetom/ hendikepom realizuju udruženja Forum mladih sa invaliditetom, Udruženje studenata sa hendikepom, Secons – grupa za razvojnu inicijativu i Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava. Projekat je podržala Evropska unija u okviru Civil Society Facility and Media Programme 2016-2017.

Događaj je pristupačan osobama sa invaliditetom, sa obezbeđenim tumačenjem na srpski znakovni jezik.

Dostavila: Ivana Blagojević

Forum mladih sa invaliditetom

About the Author

Redakcija:

Leave A Response