EHO: Softver za radno i socijalno osposobljavanje osoba sa invaliditetom

Posted on by Redakcija

Ekumenska humanitarna organizacija iz Novog Sada i makedonska organizacija Open the Windows/Отворете ги прозорците iz Skoplja, realizovale su tokom 2015. godine partnerski projekat Aktivna inkluzija: E-pristupačno obrazovanje u Srbiji.

Cilj projekta, koji su podržali Diakonie ÖsterreichBrot für die Welt, bila je promocija korišćenja informacionih i asistivnih tehnologija, kao sredstava za inkluziju i participaciju dece sa invaliditetom osnovnoškolskog uzrasta u obrazovni sistem.


Zahvaljujući ovom projektu, softver za čitanje i pisanje, koji je izvorno urađen na makedonskom i albanskom jeziku, prilagođen je na srpski jezik. Srpska verzija omogućena je zahvaljujući projektu Aktivna inkluzija u redovnom obrazovanju, koji je sproveden u partnerstvu sa Ekumenskom humanitarnom organizacijom, a podržan od strane Dijakonije Austrija.

Softver se koristi za radno i socijalno osposobljavanje dece sa invaliditetom i/ili smetnjama u razvoju, a njegova srpska verzija dostupna je na veb stranici USAID from the American people.

Preuzeto sa Fejsbuk stranice Ekumenske humanitarne organizacije, Novi Sad

Medijski prilog je nastao u okviru projekta “Medijska promocija aktivnizma osoba sa invaliditetom u Vojvodini”. Projekat su finansijski podržali holandska fondacija Mama CashRekonstrukcija ženski fond i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama. Stavovi izneti u medijskom prilogu su isključiva odgovornost izdavača medija i redakcije Portala o invalidnosti i ne izražavaoju nužno stavove donatora.

About the Author

Redakcija:

Leave A Response