KAO Parnas: Seksualnost nevidljivih, film i realnost

Posted on by Redakcija

Projekat Seksualnost nevidljivih: film i realnost, koji se bavi seksualnošću žena sa invaliditetom, biće realizovan onlajn u petak, 28.8. od 18 časova. Organizator projekta je KAO Parnas.

Publiku najpre očekuje tribina o seksualnosti žena sa fizičkim invaliditetom, koja će se prenositi 28.8. od 18 časova na fb stranicama Kulturne stanice i Kulturne stanice Eđšeg.

Gošće će biti umetnice i aktivistkinje:

  • Milica Knežević, autorka bloga Izaberi da živiš,
  • Milesa Milinković, producentkinja i direktorka festivala Uhvati film,
  • Tanja Josić, glumica i profesorka filozofije,
  • Tatjana Stojšić Petković, psihološkinja.

Govornice će na tribini izneti svoja različita iskustva, otkriti put spoznaje sopstvene seksualnosti i ujedno pojasniti najveće stereotipe o seksualnosti i partnerskim odnosima osoba sa invaliditetom. Gošće će komentarisati prikaz seksualnosti žena sa invaliditetom kroz filmsku umetnost, naročito u filmovima koji su prikazani na Međunarodnom filmskom festivalu Uhvati film u Novom Sadu.

Odmah nakon završene tribine, na zvaničnom jutjub kanalu festivala Uhvati film, za besplatno gledanje biće dostupno pet filmova na temu seksualnosti žena sa invaliditetom u vremenskom periodu od 20h do 24h.

U pitanju su kratkometražni filmovi iz arhive festivala Uhvati film, koji otkrivaju tabu teme i ruše stereotipe i predrasude. Visokog umetničkog kvaliteta, iz različitih kinematografskih pravaca, filmovi prikazuju osobe sa invaliditetom kao seksualna bića i otvaraju prostor za kritičku razmenu mišljenja i utisaka. Napominjemo da filmovi nisu prikladni za mlađe od 16 godina.

Događaj je pristupačan za osobe sa oštećenjem sluha – filmovi su titlovani, a govorni segmenti prevode se na znakovni jezik.

Dostavila: Marijana Ramić, koordinatorka pr aktivnosti

About the Author

Redakcija:

Leave A Response