Primaju se nominacije za nagradu HER ABILITIES

Posted on by Redakcija

HER ABILITIES (njene sposobnosti) je prva globalna nagrada koja odaje priznanje ženama sa invaliditetom koje su postigle značajno postignuće u svom životu ili u oblasti kojom se bave. Osnivač nagrade je međunarodna organizacija Light for the World (Svetlo za svet) sa sedištem u Beču, Austrija.

Ove godine nagrada HER ABILITIES ima poseban značaj. Godine 2020. u Australiji su se dogodili katastrofalni požari, globalna pandemija COVID19 je u jeku, razvoj pokreta Black Lives Matter ujedinjuje ljude širom sveta protiv rasizma i policijskog nasilja. Žene sa invaliditetom bile su i jesu deo svega toga. Situacija u kojoj se nalaze znači da se često suočavaju sa dodatnom opasnošću. Ipak, priče žena sa invaliditetom se retko čuju.

Nominacije žena sa invaliditetom iz čitavog sveta primaju se u tri kategorije: 1. Zdravlje i obrazovanje; 2. Prava; 3. Umetnost, kultura i sport.

Da li poznajete ženu sa invaliditetom koja je ostvarila značajno postignuće? Pomozite nam da slavimo njene sposobnosti! Nominacije se primaju do 27. septembra 2020.

About the Author

Redakcija:

Leave A Response