Kreativnost članova Udruženja multiple skleroze srednjeg Banata

Posted on by Redakcija

Udruženje obolelih od multiple skleroze srednji Banat sa sedištem u Zrenjaninu broji ukupno 54 člana i  obuhvata četiri opštine: Sečanj, Žitište, Nova Crnja i Novi Bečej. Udruženje je osnovano 2010. godine u cilju okupljanja mladih osoba sa invaliditetom, koje bi svojim aktivnim učešćem dali doprinos razvoju društvene zajednice. Sa trenutnim aktivnostima i radom Udruženja upoznala nas je njegova predsednica Zlata Adamov.

Aktivnosti Udruženja usmerene su prema kreativnom izražavanju članova kroz likovne i psihološke radionice, izradu unikatnog nakita i tretmana rehabilitacionog karaktera. Udruženje nastoji podstaći članove da na konstruktivan način ispune svoje slobodno vreme.

– Dovoljno je da ljudi izađu iz svojih domova, da porazgovaraju s nekim, naročito sa lekarima van ordinacije, kako bi im se mogli obratiti za pitanja i savete, samim tim su načinili veliki korak – ističe Zlata Adamov. Udruženje obezbeđuje svojim članovima informativne razgovore sa lekarima specijalistima iz oblasti neurologije, psihologije i pulmologije, kojima se mogu obratiti za sva pitanja, nedoumice.

Planirane aktivnosti za februar i mart su zbog neprispelih finansijskih sredstava u potpunosti otkazane. Najveći broj projekata Udruženja upućenih lokalnoj samoupravi odnose se na obezbeđivanje besplatnog odlaska na rehabilitacije i specijalizovane banje za osobe obolele od multiple skleroze. – Rehabilitacija je za članove našeg Udruženja veoma važna, jer se njom nastoji povećati pokretljivost zglobova i jačanje mišića osoba sa invaliditetom – kaže Zlata.

Miladinka Mijatović

About the Author

Redakcija: