Beatriče Vio: Pretvorite svoje slabosti u ono čime se najviše ponosite

Posted on by Redakcija

Beatriče Vio je mačevalka i sportska ikona Italije, evropska, svetska i paraolimpijska šampionka u mačevanju u kolicima.

Imala sam 11 godina kad sam se razbolela od meningitisa C. Dve godine ranije, moja majka pitala je lekara da li treba da se vakcinišem, jer je jedno dete iz naše blizine imalo meningitis, ali je lekar rekao da sam premlada i da ne treba da brine.

Bolest je postala nekrotična, pa lekari nisu imali drugo rešenje osim da joj amputiraju noge i podlaktice. Tokom nekoliko meseci intenzivne rehabilitacije, Beatriče je ponovo učila da hoda koristeći proteze koje su dizajnirali za nju.

Mačevanjem je počela da se bavi još sa pet godina.

Nakon teškog perioda, sanjala sam o tome da se vratim mačevanju i to mi je pomoglo da skratim bolničke dane.
Otac me je podržavao, sarađivao je sa specijalnim ortopedskim centrom kako bi izgradili adekvatne proteze. Sklopili su me kao lego.

Kao jedini načevalac na svetu bez nogu i ruku, morala je da osmisli sopstvenu tehniku. Na prvo takmičenje u paramačevanju otišla je godinu dana nakon što se razbolela. Iako hoda uz pomoć proteza, na takmičenjima koristi kolica.

Kreći se i radi ono što želiš da radiš. Da biste bili posebni, svoje slabosti morate pretvoriti u ono čime se najviše ponosite

https://www.thelocal.it/

About the Author

Redakcija:

Leave A Response