Uhvati film traži volontere

Posted on by Redakcija

Konkurs za volontere na 18. Međunarodnom filmskom festivalu Uhvati film otvoren je do 7. juna 2020. godine. Svi koji bi voleli da učestvuju u organizaciji i realizaciji Festivala i da ujedno steknu nova poznanstva i veštine, dobrodošli su da daju svoj doprinos.

Poslovi na kojima volonteri mogu uzeti učešća (pripremna faza podrazumeva onlajn rad od kuće):

  • prevođenje sa srpskog na engleski i obratno (dijalog liste filmova, sinopsisi filmova, simultano prevođenje razgovora sa autorima nakon projekcije filmova);
  • pomoć pri vođenju zvaničnih društvenih mreža Festivala i pisanje tekstova za sajt;
  • tehnička podrška u organizaciji i realizaciji tribina, izložbi, pratećeg i filmskog programa;
  • druženje i podrška gostima na samom Festivalu, pružanje personalne asistencije posetiocima i gostima sa invaliditetom.

Svi zainteresovani treba da dostave osnovne biografske podatke: ime i prezime, godine, kontakt, mesto stanovanja, formalno i neformalno obrazovanje, kao i nivo poznavanja jezika ukoliko se prijava odnosi na prevodilačke poslove. Uz osnovne podatke potrebno je dostaviti kratko motivaciono pismo. Prijave slati na: pr.uhvatifilm@gmail.com.

Svi volonteri dobijaju potvrdu o učešću, po potrebi i preporuku sa opisom zaduženja i angažovanja, mogućnost učešća na radionicama, promociju svog angažovanja putem sajta i kataloga Festivala. Za više informacija o konkursu i samom Festivalu posetite: http://sr.uhvatifilm.org.

Uhvati film ekipa

Uhvati film jedini je regionalni filmski festival o invalidnosti. Već 18 godina uspešno se održava u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa; od 2011. realizuje se u Rijeci, pod organizacijom Udruge Spirit; od 2017. u Banjaluci pod vođstvom Humanitarne organizacije Partner i u Kotoru u realizaciji ART 365 iz Podgorice. Filmski festival Uhvati film održava se sa jedinstvenim ciljem informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Dostavila: Marijana Ramić, koordinatorka PR aktivnosti

About the Author

Redakcija:

Leave A Response