Victoria Canal, ime za koje morate čuti

Posted on by Redakcija

Victoria Canal je špansko-američka pevačica i tekstopisac, čiji je singl Drama pušten novembra prošle godine. U časopisu Rolling Stone singl je najavljen kao pesma za koju morate znati.

Došlo je vreme da se više ne obazirem na tuđa mišljenja, među kojima je i moj unutrašnji kritičar. Drama govori o prihvatanju mog najvišeg ja – bez obzira na sve što bi neko pokušao da mi nametne. Mogu da se otarasim svih tih sranja i da živim svoj najbolji život.

Živela je u Šangaju, Tokiju, Barseloni, Madridu, Dubaiju i Amsterdamu, a trenutno stanuje u Los Anđelesu. U svet muzike ušla je veoma rano, zahvaljujući babi koja je učiteljica klavira. U školi je imala reputaciju devojke koja peva i vežba u pauzama između časova. Sa petnaest godina počela je da pohađa onlajn nastavu, kako bi imala više vremena za profesionalno bavljenje muzikom. Inspiraciju joj daju instrumenti na kojima nije toliko dobra kao za klavirom (bas ili harmonika).

Dok me slušate, želim da osetite da vas drugi mogu čuti. Ono što važi za muziku, važi i za aktivizam.

Viktorija je rođena bez desne podlaktice i naglašava da, iako njena pojava menja tradicionalne stavove o muzičkim izvođačima, ljudi ipak treba da budu usredsređeni na muziku i umetnost, a ne na nju.

U porodici me nikada nisu doživljavali kao čudnu. Moju desnu ruku zvali smo “mala ruka”, što i jeste. Zahvaljujući porodici osećam da mogu da uradim šta god želim i verujem u svoje snove. Baba po ocu uvek mi je govorila: – Optimizam usmerava prst sudbine. U mojoj porodici prisutna je vrsta energije da će sve biti dobro. To je blagoslov.

Među imena koja su najviše uticala na njeno stvaralaštvo ubrajaju se John Mayer, Donny Hathaway, Sam Smith, Al Green, Coldplay…

Razvijam se i kao umetnica, i kao ličnost. Hoću da podelim da niste sami u onome kroz šta prolazite i da sve možete postići. Nadam se da ću biti primer toga.

Osećati se dobro u svojoj koži nije nešto što vam je dato, to je stvar vežbe – još uvek vežbam.

  • https://www.victoriacanal.com/bio
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Victoria_Canal

About the Author

Redakcija:

Leave A Response