Prijavite se na studijski program Boje ljudske različitosti!

Posted on by Redakcija

U Evropskom omladinskom centru u Strazburu, Francuska od 21. do 28. juna 2020. održaće se studijski program Boje ljudske različitosti. Program uključuje 6 punih dana rada (22. i 27. juna 2020) i dva dana putovanja (21. i 28. juna 2020). Studijski program koordinira Omladinska mreža Evropske mreže za samostalan život (ENIL) i najveća evropska interdisciplinarna studentska organizacija koja teži demokratskoj i raznovrsnoj Evropi (AEGEE-Europe) u saradnji sa Omladinskim odeljenjem Saveta Evrope.

Cilj studijskog programa je povećanje svesti o intersekcionalnosti, ljudskim pravima i socijalnoj uključenosti, deljenje iskustava i razvijanje znanja i veština vezanih za ove koncepte. Studijski program če kreirati siguran prostor za istraživanje ovih koncepata i diskusiju o tome šta oni znače u praksi. Nakon istraživanja koncepata, učesnici će ih primeniti kroz zajedničke aktivnosti.

Na studijski program se mogu prijaviti motivisani učesnici koji imaju iskustva ili interesovanja u oblastima socijalne uključenosti, ljudskih prava i intersekcionalnosti. Učesnici bi trebalo da budu voljni da po završetku programa podele ono što su naučili u svojim lokalnim grupama ili zajednicama. Studijski program će biti na engleskom jeziku. Poziv je otvoren za sve mlade uzrasta od 18-35 godina iz 47 država članica Saveta Evrope.

Učesnici će biti izabrani na osnovu njihovih prijava, a tim za selekciju će osigurati rodnu, geografsku i organizacionu izbalansiranost. Specifične potrebe učesnika nisu kriterijumi za izbor, te je potrebno da budete iskreni i otvoreni u pogledu vaših potreba za pristup studijskom programu kako bi organizatori osigurali da odgovarajuće strukture podrške budu uspostavljene što je pre moguće. Zainteresovani učesnici trebalo bi da se prijave tako što će ispuniti prijavu do 2. marta u 23: 59 sati po srednjoevropskom vremenu. Prijavu možete pronaći ovde.

Ako vam je potrebna pomoć u popunjavanju obrasca ili vam je potreban alternativni format, pošaljite imejl adresu cohd2020@gmail.com. Učesnici će biti obavešteni da li je prijava uspešna ili ne najkasnije do 15. marta 2020. godine.

Izvor: APPLY NOW! Study Session: “Colors of Human Diversity”, ENIL, 31/1/2020.

About the Author

Redakcija:

Leave A Response