Sport za sve

Posted on by Redakcija

Manifestacija Sport za sve održaće se u hali Aleksandar Nikolić (hala Pionir) u četvrtak, 5. decembra, s početkom u 11 časova. 

Sportski događaj inkluzivnog karaktera okuplja sportiste sa invaliditetom iz cele Srbije. Učesnici će se oprobati u mnogobrojnim sportskim aktivnostima (košarka u kolicima, sedeća odbojka, badminton, golf, golbal, tekvondo, veslanje, stoni tenis), a manifestaciji će prisustvovati i naši paraolimpijci.
 

Događaj organizuje Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda u saradnji sa Unicef-om, uz podršku grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu. Manifestacija ima za cilj da promoviše i podstiče značaj sporta i fizičke kulture i inkluzivni pristup kao bitan deo sistema društvenih vrednosti zajednice.

Program

10:30 – 11:00 Dolazak učesnika

11:00 – 11:15 Uvodna obraćanja

11:15 – 11:20 Svečano otvaranje igara – Nosilac paraolimpijskog odličja
Dete sa invaliditetom

11:20- 11:30 Nastup sportsko plesni klub Kreativa – koreografija na znakovnom jeziku Prekinimo ćutanje koja govori protiv nasilja nad decom

11:30 – 14:30 Sportsko-rekreativni i zabavni program – paralelna i koordinisana realizacije više sportskih disciplina; u pauzama između sportskih blokova realizuje se zabavni program u kome učestvuju organizovane plesne i animatorske grupe dece sa invaliditetom

14:30 Zatvaranje manifestacije i osveženje za učesnike

Dostavila: Jasmina Hadžić

About the Author

Redakcija:

Leave A Response