Uhvati film u Futogu

Posted on by Redakcija

Odabrani filmovi sa prethodnih Festivala Uhvati film biće prikazani 22. novembra  u  Bioskopu KC Mladost u Futogu, u dva termina,  od 11 i 13 časova. Događaj realizuje KAO Parnas u saradnji sa Bioskopom KC Mladost Futog. Ulaz je besplatan.

Publika će uživati u jednosatnoj projekciji od ukupno pet kratkometražnih filmova:Užad i Lovac na talente iz Španije, Ćopavko iz Italije, Ian jedna dirljiva priča iz Argentine i Usvojeni pas iz Amerike. Svi filmovi su prilagođeni deci uzrasta od 9 godina i govore o vršnjačkim odnosima, prijateljstvu, podršci, inkluziji i prihvatanju. Nakon projekcija sledi razgovor sa publikom.

Projekat Filmski festival i karavan Uhvati film, čiji je realizator KAO Parnas, podrazumeva projekciju izabranih filmova sa Uhvati film festivala u novosadskim ustanovama kulture, nakon čega sledi diskusija sa publikom. Ciljevi projekta su afirmacija kulturne participacije osoba sa invaliditetom i decentralizacije kulturne ponude u Novom Sadu.

Međunarodni filmski festival Uhvati film u Novom Sadupostoji od 2003. godine, a pored projekcije filmova obuhvata i prateći program na temu invalidnosti. Jedini je regionalni filmski festival o invalidnosti koji se, nakon novosadske manifestacije, realizuje u Rijeci, Banjaluci i Kotoru.  Više o festivalu na: http://sr.uhvatifilm.org/.

Dostavila: Marijana Ramić, koordinatorka PR aktivnosti

About the Author

Redakcija:

Leave A Response