Prijavite se na radionice Osnaženi roditelji – osnažena deca

Posted on by Redakcija

Prijave za besplatne radionice u okviru projekata Osnaženi roditelji – osnažena deca, koje realizuje KAO Parnas uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za socijalna pitanja, demografiju i ravnopravnost polova, otvorene su do 28. oktobra.

Radionice su namenjene roditeljima dece sa invaliditetom, koji će dobiti priliku da u manjim grupama podele iskustva sa drugim roditeljima, iskažu poteškoće i radosti roditeljstva i dobiju korisne informacije, savete i trikove koje odmah mogu primeniti u vaspitanju.

Svi zainteresovani mogu poslati prijave Milesi Milinković putem telefona 062 24 04 04 (poziv, SMS, viber) ili putem mejla kaoparnas@gmail.com, najkasnije do 28. oktobra. Prijava treba da sadrži ime i prezime, godište i vrstu invaliditeta deteta. Broj mesta je ograničen.

Ciklus radionica sastoji se od tri sesije na kojima ćemo se baviti različitim temama:

  • 5. novembar: Nemoj ti, ja ću – zašto je samostalnost osoba sa invaliditetom važna i kako je podstaći?
  • 12. novembar: Uklopiti se u svet kako razviti socijalnu inteligenciju kod deteta? Kako da naučite svoje dete da bude uključenije u vršnjačku grupu i da lakše uspostavlja komunikaciju i odnose sa drugima.
  • 19. novembar: Pravo na razvoj kako pomoći detetu da ostvari pravo na obrazovanje i zapošljavanje?

Sve radionice počinju u 18 časova u Kulturnom centru Novog Sada (Katolička porta 2) i traju po 90 minuta. Na svakom susretu, pored moderatorke, biće prisutni stručnjaci ili osobe sa invaliditetom koje će preneti svoja pozitivna iskustva u datim oblastima.

Cilj projekta je da doprinese osnaživanju i informisanosti roditelja dece s invaliditetom, kao i razmeni iskustava među roditeljima, kako bi se jačala solidarnost i stvarala mreža podrške među roditeljima. Jer samo osvešćen i osnažen roditelj gradi osnaženu osobu.

Dostavila: Marijana Ramić, potpredsednica KAO Parnas  

About the Author

Redakcija:

Leave A Response