Poziv na fokus grupu o iskustvima mladih žena koje su preživele nasilje

Posted on by Redakcija

U okviru istraživanja o potrebama, problemima mladih i dostupnosti usluga za mlade u Novom Sadu, Novosadski humanitarni centar (NSHC), uz podršku OPENS-a, organizuje niz fokus grupa (grupnih diskusija) i intervjua sa mladima.

U cilju prikupljanja što sveobuhvatnijih podataka, namera nam je da uključimo mlade iz različitih ciljnih grupa, koje se suočavaju sa različitim izazovima i rizicima. U skladu sa tim, bilo bi nam značajno da se upoznamo sa iskustvima mladih žena, koje su imale iskustvo nasilja.

Molimo osobe između 15 i 30 godina koje bi želele da podele svoje iskustvo i doprinesu istraživanju, da se prijave za učešće u fokus grupi koja se bavi istraživanjem potreba mladih, prepreka sa kojima se suočavaju, rizicima kojima su izloženi, dostupnosti podrške u društvu, identifikovanjem propusta u zaštiti i načinima na koje bi se mogla unapredi zaštita i socijalna integracija ugroženih.

U izveštaju koji proistekne iz istraživanja neće biti zastupljeni podaci koji bi na bilo koji način ukazali na identitet učesnika u istraživanju.
Okvirni datum održavanja fokus grupe (ili intervjua) može biti 16. ili 17. maj, uz mogućnost dogovaranja preciznog termina i mesta na kome će se fokus grupa održati, u skladu sa mogućnostima učesnika.

Dodatne informacije i prijave na: chila.nshc@gmail.com ili na broj: 063 878 99 26

Dostavila: Čila Stojanović

www.nshc.org.rs

About the Author

Redakcija:

Leave A Response