Počinje druga aktivnost projekta “Tools for Social Development-Volume III”

Posted on by Redakcija

Nevladina organizacija Ljudima od ljudi iz Kruševca realizuje u Vrnjačkoj banji od 19 – 24. aprila 2019. drugu aktivnost u okviru projekta Tools for Social Development-Volume III kofinansiranog od strane Evropske komisije, Erazmus+ programa za mlade. U pitanju je trening za mlade koji će okupiti 27 učesnika iz 10 evropskih zemalja: Albanije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Grčke, Crne Gore, Portugala, Severne Makedonije, Rumunije, Španije i Srbije.

Glavni cilj projekta je podizanje kapaciteta u oblasti zaštite ljudskih prava mladih sa invaliditetom. Nakon svih predviđenih aktivnosti jedan od važnih rezultata ovog jednogodišnjeg projekta, evropska onlajn platforma, predstavljaće mesto razmene i umrežavanja omladinskih radnika (trenera, stručnih saradnika…) koji imaju ili žele da steknu iskustvo u radu sa osobama sa invaliditetom. U okviru platforme biće dostupni: edukativni materijali (prikaz različitih metoda i alata rada), publikacije i priručnici (formalnog i neformalnog obrazovanja), aktuelne vesti iz oblasti rada za i sa osobama sa invaliditetom, kao i opcija otvaranja ličnih profesionalnih profila pojedinaca sa iskustvom u radu sa osobama sa invaliditetom.

Svi posetioci moći će besplatno da pristupe platformi i informišu se o pomenutim segmentima od jula 2019. 

Tools for Social Development-Volume III predstavljazavršni projekat koji je od 2015. godine do sada, zajedno sa prethodno realizovanim, okupio više od 200 internacionalnih učesnika i učesnica.

Dodatne informacije dostupne su putem sajta organizacije http://people2peopleserbia.org/

Dostavila: Milena Todorović

About the Author

Redakcija:

Leave A Response