Mesec autizma: Događaji i dešavanja u Novom Sadu

Posted on by Redakcija

Drugi april je buy zyban uk solve Svetski dan osoba s autizmom, a ceo mesec posvećen je akcijama koje promovišu neurodiverzivnost, podstiču upoznavanje kognitivnih različitosti i teže da smanje socijalnu distancu prema osobama iz spektra. Ovo su događaji i dešavanja koji će se tim povodom realizovati u Novom Sadu:

catalog betnesol tablet price Izložba fotografija pod nazivom Priče drugačije bolje dece, autorke Jasenke Lazić, biće otvorena i pill cost 2. aprila u 17 časova u Kulturnoj stanici assume http://scribeshop.com/99589-i-pill-price-in-bd.html Svilara. Izložba traje do 9. aprila.

Istog dana na istom mestu, s početkom u 18 časova organizovana je terminate http://debedavis.com/21924-buy-misoprostol.html tribina:

  • Socijalna inkluzija dece s autizmom u vrtićima i školama – Jasenka Lazić;
  • Kvalitet života i životne perspektive odraslih osoba s autizmom – aktivnosti Dnevnog boravka za osobe s autizmom ŠOSO Milan Petrović sa domom učenika – dr Daniela Tamaš.

Planinarenje i čišćenje planinarskih staza na Popovici na Fruškoj gori zajednička je akcija mladih s autizmom iz Dnevnog boravka za osobe s autizmom i studenata Katedre za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Medicinskog fakulteta i Fakulteta za sport Univerziteta u Novom Sadu. Akcija je zakazana za petak, 5. april, u trajanju od 9 do 13 časova. Svi zainteresovani mogu da se pridruže, a okupljenje je na poslednjoj autobuskoj stanici autobusa 74 na Popovici do 9:30.

Montesori radionica za decu Svet drugačije bolje dece u Kulturnoj stanici Svilara održaće se u nedelju, 7. aprila. Radionica traje od 16 do 18 časova. Dodatne informacije na: jasenkalazic11@gmail.com

Model podrške osobama s autizmom naziv je stručnog seminara koji će se održati u sredu, 10. aprila u Dnevnom boravku za osobe s autizmom, od 12 do 16 časova. U pitanju je akreditovani program stručnog usavršavanja zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite, koji vode dr Daniela Tamaš i Branislava Stanojević. Dodatne informacije na: autizam.mp@gmail.com

Inkluzivna ekološka radionica sađenja biljaka u stakleniku Departmana za biologiju organizuje se u utorak, 16. aprila s početkom u 11 časova, u cilju promovisanje radnog angažovanja osoba s autizmom i umrežavanje društvenih aktera u poboljšanju kvaliteta života osoba s autizmom.

Predavanje Stanovanje uz podršku dr Daniele Tamaš zakazano je za sredu, 17. april. Predavanje počinje u 18 časova u Bate Brkića 12.

About the Author

Redakcija: