Prezentacija Mentorskog programa za žene sa invaliditetom u Kulturnom centru Novog Sada

Posted on by Redakcija

Udruženje građanki FemPlatz i Ženska mirovna grupa – Pančevo (ŽMIG) organizuju prezentaciju Mentorskog programa za žene sa invaliditetom u Srbiji, koji se u okviru programa Autonomija, glas, učešće osoba sa invaliditetom realizuje uz podršku UN WOMEN, od septembra 2018. do juna 2019. godine.

Prezentacija će se održati u četvrtak, 14. februara u 13 sati, u Kulturnom centru Novog Sada. Na prezentaciji će govoriti: Marijana Jović i Maja Mirkov (ispred partnerskih organizacija koje realizuju program) i buduće mentorke Milesa Milinković , Svjetlana Timotić, Tatjana Stojšić Petković, Bojana Pavlović, Milica Knežević i Ljiljana Stevković.

Cilj Mentorskog programa za žene sa invaliditetom u Srbiji je da podrži žene sa invaliditetom za ostvarivanje prava, kroz osnaživanje, informisanje i vršnjačku podršku. Program treba da obezbedi platformu za jačanje glasa, učešća i autonomije žena sa invaliditetom za odlučivanje u svim oblastima.

Trenutno je u toku  konkurs za mentorine, koji je otvoren od 6. do 20. februara i koji je namenjen devojkama i ženama sa invaliditetom iz cele Srbije, koje su zainteresovane da razvijaju svoje potencijale i uče iz iskustava, znanja i veština drugih žena sa invaliditetom, mentorki. Nakon odabira mentorina, mentorke će realizovati individualne sastanke sa njima, informisati ih, osnaživati, prenositi svoja iskustva i na taj način omogućiti mentorinama da budu informisane o svojim pravima.

Informacije o konkursu za mentorine

Više informacija o mentorkama

Više informacija o projektu

Udruženje građanki FemPlatz radi u oblasti zaštite od diskriminacije i ostvarivanja prava žena i devojčica iz višestruko marginalizovanih grupa. Ženska mirovna grupa – Pančevo (ŽMIG) od 2001. godine radi na razvijanju i afirmisanju kulture mira i nenasilja, i rodne ravnopravnosti.

Dostavila: Tamara Markić

About the Author

Redakcija:

Leave A Response