Manifestacija Sport za sve

Posted on by Redakcija

Manifestacija Sport za sve je sportski događaj inkluzivnog karaktera koji će okupiti decu i mlade, sportiste i sportistkinje sa invaliditetom, kako iz Beograda, tako iz cele Srbije (Šapca, Loznice, Novog Sada, Aleksinca, Kragujevca, Ćićevca, Subotice, Priboja, Velike Plane). Sport za sve održava se u hali Aleksandar Nikolić (hala Pionir), 6. decembra (četvrtak) s početom u 11 časova.

Učesnici će se oprobati u mnogobrojnim sportskim aktivnostima: košarka u kolicima, sedeća odbojka, badminton, golf, golbal, tekvondo, veslanje, stoni tenis.

Manifestaciji će prisustvovati i naši paraolimpijci, osvajači medalja sa najvećih svetskih i evropskih takmičenja.


Prisutnima će se obratiti Velimir Knežević, predsednik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograd, predstavnik Grada Beograda i predstavnik UNICEF-a.

Događaj organizuje Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda u saradnji sa UNICEF-om, uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu. Cilj manifestacije je da promoviše i podstiče značaj sporta, fizičke kulture i inkluzivnog pristupa u sistemu društvenih vrednosti zajednice.

Dostavila: Jasmina Hadžić

About the Author

Redakcija:

Leave A Response