Pet godina sportskih igara Beograd open

Posted on by Redakcija

Beograd će ovog vikenda biti domaćin međunarodne sportske smotre Beograd open 2018. U periodu od 21. do 23. septembra na sportskim terenima Beograda biće organizovana takmičenja u 12 disciplina, pre svega paraolimpijskih, ali i onih koji taj status tek stiču, kako u ekipnoj (košarka u kolicima, sedeća odbojka, golbal), tako i pojedinačnoj konkurenciji (stoni tenis, atletika, plivanje).

Beograd open postaje tradicionalna manifestacija, u cilju promocije i afirmacije uslova i mogućnosti koje glavni grad Srbije pruža za poboljšanje uslova života i rada osoba s invaliditetom. Manifestacija koja se održava pet godina u nizu, okupiće više od 700 učesnika, pre svega mladih sportista i sportistkinja sa invaliditetom, iz svih delova Srbije, regiona, Evrope i drugih kontinenata (Švajcarska, Nemčka, Rusija, BIH, Rumunija, Bugarska, Slovenija, Liban).

Pokretač i organizator manifestacije Beograd open je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograd, uz podršku Grada Beograda, Seretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu, drugih partnerskih organizacija,  institucija i pojedinaca. Zvanično otvaranje zakazano je za petak u 20 časova, u svečanoj sali Kulturnog Centra Majdan, a ulaz na sve lokacije je besplatan.

Dostavila: Jasmina Hadžić

About the Author

Redakcija:

Leave A Response