Keith Xander, gitarista kome je svejedno da li ima jednu, dve ili tri ruke

Posted on by Redakcija

Keith Xander rođen je bez desne šake i oduvek je hteo da bude gitarista. U dvanaestoj je otkrio Hendriksa, Woodstock i gitaru kao izraz samoga sebe. Ali, njegovo interesovanje sudarilo se sa negativnim stavovima ljudi.

Govorili su mi da je to nemoguće i neko vreme sam verovao u to. Nikada nisam video da neko svira gitaru jednom rukom, pa sam pretpostavio da je nemoguće.

Delovalo je nemoguće sve dok se u njegovoj školi nije pojavio učitelj koji je imao rešenje. Od tada Keith koristi protezu koja se završava kukom u kojoj je trzalica za gitaru.

– U početku je delovalo ograničavajuće, ali sam istrajao. Nekima i danas na sceni izgledam zastrašujuće, kao Fredi Kruger.

Kada je imao 15 godina, Keith je pao sa ograde i pretrpeo ozbiljne povrede unutrašnjih organa. Za vreme dugotrajnog oporavka došlo je do tačke preokreta u njegovom životu.

Pre toga stalno sam bio fizički aktivan i ludovao sam napolju, zbog čega sam se često povređivao. Sklon sam nezgodama. Oporavak od ozbiljne povrede primorao me je da sedim i, kako ništa drugo nisam mogao da radim, satima sam svirao gitaru.

Ubrzo je sa starijim bratom osnovao bend Xander and the Peace Pirates.

Znamo za tu izreku da se sve dešava s razlogom, a onda počnemo da otkrivamo da loše stvari često nisu ništa drugo nego dobre stvari koje su samo prerušene u loše. Ono što nekome izgleda crno, nekoga je oblikovalo u ono što jeste.

Iako su Xander and the Peace Pirates mnogima novo ime, bend je do sada delio scenu sa čuvenim muzičarima kao što su: Buddy Guy, Bon Jovi, Vintage Trouble, The Temperance Movement, Eric Bibb, Robben Ford, Manfred Mann, Joe Bonamassa, Ritchie Kotzen, Bernie Marsden (Whitesnake), The Fabulous Thunderbirds.

To nema nikakve veze s tim da li imate jednu, dve ili tri ruke, koliko sa stavom prema sebi i svetu oko sebe. Što se mene tiče, svi možemo sve.

 

IZVORI:

About the Author

Redakcija:

Leave A Response