Završeni konkursi za Festival Uhvati film

Posted on by Redakcija

Ukupno 636 filmova iz svih krajeva sveta pristiglo je na upravo završeni konkurs za 16. međunarodni filmski festival Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film. Najveći broj filmova poslat je iz Indije, Amerike, Irana, Španije i Turske, dok je iz Srbije pristiglo 7 filmova. Lista filmova koje je stručni žiri izabrao da budu prikazani i nagrađeni na Festivalu biće objavljena 1. avgusta.

Uporedo sa konkursom za filmove zatvoren je i konkurs za volontere/ke, na koji se prijavilo dvadeset troje zainteresovanih. Većina prijavljenih su mladi, željni da se bolje upoznaju sa osnovama invalidnosti, filmske umetnosti i video produkcije i da usavrše pisanje i prevođenje. Kao i celokupan tim Festivala, na istoj su misiji: menjanje perspektive o sebi i o drugima.

Uhvati film jedini je regionalni filmski festival o invalidnosti. Već 16 godina uspešno se održava u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa; od 2011. realizuje se u Rijeci, pod organizacijom Udruge Spirit; od 2017. u Banja Luci pod vođstvom Humanitarne organizacije Partner; a od ove godine premijerno i u Kotoru, u realizaciji nevladinog udruženja ART 365 iz Podgorice. Selektovani filmovi biće prikazani na 16. Filmskom festivalu Uhvati film u Novom Sadu i ulaze u uži izbor za prikazivanje u Bana Luci, Rijeci i Kotoru, kao i u okviru Filmskih karavana – projekcija izabranih filmova u gradovima Srbije i Hrvatske.

Novosadsko 16. izadnje Festivala Uhvati film održaće se od 24. do 30. septembra u Kulturnom centru Novog Sada. Manifestaciju su podržali: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Erste banka Srbija.

Dostavila: Marijana Ramić, koordinatorka PR aktivnosti

About the Author

Redakcija:

Leave A Response