Leto na Adi za osobe sa invaliditetom: DrugAčiji 2018

Posted on by Redakcija

Centar za nove ideje je u partnerstvu sa Sportskim savezom osoba sa invaliditetom Beograda i uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja organizovao i nkluzivnu sportsko-rekreativnu manifestaciju, pod nazivom DrugAčiji 2018 .  Ovom manifestacijom je juče na Adi Ciganliji svečano otvoreno Leto na Adi za osobe sa invaliditetom.

Cilj manifestacije je da osobe sa invaliditetom poboljšaju psihofizičko stanje baveći se sportsko-rekreativnim aktivnostima u prirodi i u Terapijskom vrtu Ade Ciganlije. Program manifestacije učesnicima otvara mogućnost da se takmiče u raznim disciplinama koje su prilagođene osobama sa invaliditetom, poput šahovskog turnira u prirodi, košarke u kolicima, pikada, boćanja, sedeće odbojke, stonog tenisa, karatea i učestvuju na joga času za osobe sa invaliditetom.

Na svečanom otvaranju prisutnim učesnicima se obratio promoter projekta, legenda jugoslovenske i srpske atletike, gospodin Nenad Stekić. Manifestaciju je svečano otvorio državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, gospodin Nenad Nerić kao i predstavnik Paraolimpijskog komiteta, Draženko Mitrović.

Goran Šehović je ispred Centra za nove ideje rekao da je ovom manifestacijom omogućeno da se obnove i koriste tereni koji do pre četiri godine nisu imali koš i počeli su da propadaju. Ovde osobe sa invaliditetom pokazuju svoje afinitete prema različitim sportovima, posebno su zainteresovani za šah u prirodi , a jedna od inovacija je i joga za osobe sa invaliditetom.

Učenice Tehničke škole iz Obrenovca, predvođene defektološkinjom Anđelkom Kaljević, izvele su na otvaranju numeru Plava ptica na znakovnom jeziku.

Promoter manifestacije, gospodin Nenad Stekić, naglasio je da mu je drago što je baš on izabran da bude promoter ove značajne manifestacije, ali je dodao da su svi prisutni takođe promoteri jer svako na svoj način daje doprinos da manifestacija bude uspešna.

Dostavila Jasmina Hadžić, stručna saradnica Centra za nove ideje

About the Author

Redakcija:

Leave A Response