Gledanje zvukom kroz objektiv

Posted on by Redakcija

Nije uobičajen prizor videti fotografa u pratnji psa vodiča. Kada ga sretnu, ljudi se zapitaju: – Vidim li ja dobro?
Australijanac Andrew Fellows (56) potpuno je slep na jedno oko, dok u drugom ima tunelski vid. Zahvaljujući čulu sluha pravi nenadmašne fotografije plivača. Od svečanog otvaranja, do finala u plivanju na Igrama Komonvelta, zabeležio je neke zaista magične momente.

Andrew ima oštećenje vida od samog rođenja, tako da je godinama razvijao sopstvene tehnike fotografisanja, koje su se pokazale posebno uspešnim kada je plivanje u pitanju. Andrew je usredsređen na zvuk vode i na zvučne reakcije publike.

– Znaš da se trka približava kraju kada masa postaje sve glasnija i glasnija. Tad samo usmerim kameru na mesto cilja. Ne vidim rezultat sve dok ne sednem za komjuter, tad počinje pravo uzbuđenje.

Foto: Andrew Fellows, The Guardian

Digitalna fotografija promenila mu je život.

Oduvek sam se bavio fotografijom, čak i u staro vreme razvijanja filmova. Ali, kada sam pre dvanaest godina došao do prvog digitalnog aparata, to mi je otvorilo potpuno novi svet. Na kompjuteru mogu jasnije da vidim oblike i teksture i izraze lica – sve – tako da je fotoaparat postao oko kojim vidim isto kao i svi drugi. Duboko volim fotografiju. To je moja strast.

IZVOR: www.theguardian.com

About the Author

Redakcija:

Leave A Response