Raspisan konkurs za festival UHVATI FILM!

Posted on by Redakcija

Konkurs za filmove za 16. međunarodni Filmski festival Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film, koji obuhvata projekcije domaćih i inostranih filmova na temu invalidnosti, otvoren je od 20. marta do 1. juna 2018. godine. Prijavljeni filmovi treba da odgovaraju temi invalidnosti (osim za autore koji su osobe sa invaliditetom, za koje je tema slobodna), da budu u trajanju do 30 minuta i da imaju najmanje DVD kvalitet i titl na srpskom/hrvatskom/bosanskom, odnosno, engleskom jeziku.

Filmovi se dostavljaju poštom (2 kopije filma)  ili putem interneta (festhome ili clickforfestivals, filmfreeway, youtube, wetransfer, vimeo..). Uz film/ove obavezno na e-mail uhvatifilm@gmail.com dostaviti popunjen prijavni formular, biografiju autora, dve fotografije iz filma i dijalog listu u srt formatu. Sve detaljne informacije u vezi sa konkursom možete pronaći na adresi: http://sr.uhvatifilm.org/konkurs ili u direktnom kontaktu sa organizatorima putem mejla uhvatifilm@gmail.com.

Uhvati film jedini je regionalni filmski Festival o invalidnosti. Već 16 godina uspešno se održava u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa; od 2011. realizuje se u Rijeci, u realizaciji Udruge Spirit; od 2017. u Banja Luci pod vođstvom Humanitarne organizacije Partner; a od ove godine premijerno i u Kotoru, u realizaciji nevladinog udruženja ART 365 iz Podgorice. Selektovani filmovi biće prikazani na 16. Filmskom festivalu Uhvati film u Novom Sadu i ulaze u uži izbor za prikazivanje u Banja Luci, Rijeci i Kotoru, ali i u okviru Filmskih karavana – projekcija izabranih filmova u gradovima Srbije i Hrvatske.

Filmski festival Uhvati film održava se širom regiona  sa jedinstvenim ciljem: informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Dostavila: Marijana Ramić, kordinatorka PR aktivnosti

About the Author

Redakcija:

Leave A Response