Udruženje MNRO Grada Novog Sada traži volontere

Posted on by Redakcija

Konkurs za volontere otvoren je za sve koji su zainteresovani da rade i istražuju sa osobama sa mentalnim invaliditetom, da stiču nova iskustva, kako radna tako i životna – kaže Danijela Mandić, koordinatorka Dnevnog boravka Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama (MNRO) Novog Sada. – Jedini uslov je spremnost i posvećenost radu.

Udruženje MNRO aktivno je punih 56 godina, a Dnevni boravak u okviru Udruženja postoji poslednjih 13 godina kao usluga socijalne zaštite; trenutno okuplja 20 korisnika starijih od 27 godina. Rad Dnevnog boravka podržava Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja, kao posebnu programsku aktivnost sačinjenu od niza radionica različitog tipa: od kreativnih, tkačkih, mađioničarskih, preko razvojno-korektivnih, pedagoških i psiholoških, do volonterskih radionica. Volonterske radionice održavaju se jedanput nedeljno u trajanju od dva sata. Volonteri imaju mogućnost da osmisle i realizuju radionicu u skladu sa sopstvenim interesovanjima: kreativni i zanatski rad, sticanje praktičnih veština, kulinarske radionice… Kroz volonterski angažman moguće je besplatno završiti druge obuke unutar Udruženja. Poznato je da Udruženje MNRO volonterima pruža profesionalnu i edukativnu podršku, a po završenom angažovanju i pisanu preporuku za dalju edukaciju ili zaposlenje.

Pored angažovanja na pripremama i realizaciji radionica, volonteri mogu uzeti učešća i u kreiranju drugih projektnih aktivnosti i asistiranju projektnom timu.

Ako ste spremni da svoje slobodno vreme uložite u kvalitetan angažman, motivisani ste da naučite nešto novo i da preispitate svoje stavove o osobama s invaliditetom, pošaljite kratku biografiju i motivaciono pismo na: mnrons83@gmail.com ili putem fejsbuk stranice MNRO.

– Iako postojimo više od pola veka, mnogi od naših sugrađana još uvek ne znaju za nas. Kada izađemo u javnost sa radovima koje naši korisnici izrađuju na kreativnim radionicama, nailazimo na veliku zainteresovanost. Rad na vidljivosti od neizmernog je značaja, a pokazalo se da ljudi žele da saznaju o nama – kaže Danijela Mandić.

Pored Dnevnog boravka u okviru Udruženja MNRO postoji Omladinski klub Krilce za decu stariju od 15 godina, kao i Inkluzivni servis za čuvanje dece Cvrčak, namenjen deci do 14 godina starosti. Sve aktivnosti Udruženja usmerene su na emocionalno osnaživanje, povezivanje sa širom zajednicom i ostvarenje životnih potencijala.

About the Author

Redakcija:

1 Comment so far. Feel free to join this conversation.