Šta je Hanina nada?

Posted on by Redakcija

Hanina nada punih deset godina  organizuje kampove za porodice dece s invaliditetom, božićne proslave i predstave za decu, a ujedno prikuplja grantove za defektološke i psihološke terapije. Hanina nada je udruženje koje je osnovano za podršku porodicama i deci sa invaliditetom. Osnivači udruženja su Greg i Jelena Sivulka, roditelji Hane, devojčice s autizmom.

–  Tu smo da podržimo porodice, jer su porodice neophodne da bi podržale našu decu – kaže Jelena Sivulka, psihološkinja i terapeutkinja. – Radimo na umrežavanju širom Balkana, što je važan korak.

Svake godine Hanina nada u saradnji sa američkom organizacijom Joni & Friends organizuje odmor za porodice dece s invaliditetom. Program godišnjih kampova je prilagodljiv i osmišljen da porodicama dece s invaliditetom pruži kvalitetno zajedničko vreme. Boravak na kampu ispunjen je različitim aktivnostima prilagođenim uzrastu detetu. Roditelji mogu uzeti učešća na predavanjima i radionicama koje se bave različitim aktuelnim temama. Tokom kampa svakoj porodici je na raspolaganju volonter koji provodi vreme sa detetom i obučen je za pružanje opšte podrške deci s invaliditetom. Obuke za volontere organizuju se svake godine, a konkurs se raspisuje neposredno pred odlazak na kamp. Kampovi su besplatni za porodice dece s invaliditetom, a volonteri plaćaju simboličnu sumu. Na kampu su prisutni stručnjaci iz različitih oblasti: psiholozi, bihejvioralni terapeuti, defektolozi, fizioterapeutu…

Program Hanine nade možete pratiti putem fejsbuk stranice.

About the Author

Redakcija:

Leave A Response