ZAVRŠENE MEĐUNARODNE IGRE OSOBA S INVALIDITETOM BEOGRAD OPEN 2017

Posted on by Redakcija

Proteklog vikenda, od 22. do 24. septembra Beograd je četvrti put za redom bio domaćin Međunarodnih sportskih igara Beograd open 2017.

Beograd open organizuje Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, sa ciljem da se promovišu i afirmišu mogućnosti grada Beograda za poboljšanje uslova života i rada osoba s invaliditetom.

Na nekoliko sportskih borilišta širom Beograda nadmetalo se oko 700 sportista iz 10 zemalja u 10 sportskih disciplina: fudbal, sedeća odbojka, golbal, šah, atletika, plivanje, košarka u kolicima, stoni tenis, parabiciklizam i tekvondo.

Beograd open 2017 otpočeo je fudbalskim turnirom na kome je učestvovalo 6 timova osoba oštećenog sluha. Najuspešnija je bila ekipa iz Niša, koja je u finalnom meču pobedila ekipu iz Kragujevca, a treće mesto osvojili su gosti iz Makedonije.

Istog dana šahisti su odigrali prva 3 kola turnira.

Drugog dana Beograd opena 2017 održana su takmičenja u parabiciklizmu, atletici, golbalu, šahu  i plivanju.

Takmičenje u parabiciklizmu, na kome su pored domaćih učestvovali i parabiciklisti iz Hrvatske, održano je na stazi Donjeg Kalemegdana. Pored Marija Alilovića, bivšeg paraolimpijskog prvaka iz Hrvatske, na takmičenju su se istakli i domaći takmičari: Jovan Divnić, Đukelić Stefan, kao i iskusni Miloš Glavonjić i mlada nada Mihajlo Radovanović.

Na atletskom takmičenju učestvovali su sportisti iz Izraela, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Srbije. Promoteri ove manifestacije bili su naši zlatni paraolimpijci, Željko Dimitrijević  i Draženko Mitrović.

Na golbal turniru najuspešnijom se pokazala ekipa iz Sarajeva , drugo mesto pripalo je ekipi Mladost iz Beograda, a treće ekipi Nais iz Niša.

U plivanju su se takmičili sportisti iz Italije, Grčke, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Izraela i Češke. Pored izuzetnih plivača iz Italije posebno su se istakli i naši paraolimpijci Ana Jovović i Nemanja Tadić.

Istog dana završen je i šahovski turnir na kome je trijumfovao iskusni šahovski majstor Milorad Vulin, ispred Dragana Moldovanovića i Zdenka Polherta.

Trećeg dana  Beograd opena 2017 takmičari su se nadmetali u stonom tenisu, sedećoj odbojci, košarci u kolicima i tekvondou.

Na turniru u stonom tenisu  učestvovalo je oko 120 takmičara iz  Italije, Grčke, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Izraela, Češke i Srbije. U veoma uzbudljivim mečevima, pored domaćih reprezentativaca istakli su se stonoteniseri iz Češke i Italije, među kojima je i prvak specijalne olimpijade, Mateo Điomo.

Na turniru u sedećoj odbojci trijumf je odnela ekipa Jedinstvo iz Brčkog koja je u finalnoj utakmici pobedila domaću ekipu KSO Smeč. Treće mesto osvojili su Kragujevčani pobedivši ekipu iz Crne Gore

Najuspešnija ekipa na turniru u košarci bila je domaća ekipa Sigidunum, ispred drugoplasirane ekipe iz Bijeljine i trećeplasiranog Dunava iz Apatina. Četvrto mesto na ovom turniru osvojila je ekipa iz Podgorice.

Celokupna manifestacija zatvorena je nastupom paratekvondista, među kojima su se posebno istakli domaći reprezentativci Danijela Jovanović , Dušan Marisavljević i Nemanja Miljković.

Pokrovitelj manifestacije bio je grad Beograd – Sekretarijata za  sport i omladinu.

Dostavila: Jasmina Hadžić

About the Author

Redakcija:

Leave A Response