XV MEĐUNARODNI FILMSKI FESTIVAL UHVATI FILM U KULTURNOM CENTRU NOVOG SADA

Posted on by Redakcija

Petnaesti po redu Međunarodni filmski festival Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film održava se od 18. do 24. septembra u Kulturnom centru Novog Sada. Festival obuhvata niz filmskih projekcija i raznovrstan prateći program na temu invalidnosti, a svi sadržaji su besplatni za posetioce.

Tokom prva dva festivalska dana organizuju se radionice za volontere i sve one koji su zainteresovani za teme promocije i dokumentovanja događaja. Učesnici radionica imaće priliku da steknu teoretska i praktična znanja iz PR-a, upotrebe društvenih mreža u svrhu promocije, kao i osnove dokumentarne fotografije i video produkcije. Prijave za radionice putem mejla: uhvatifilm@gmail.com.

Svečano otvaranje Festivala zakazano je za sredu, 20. septembra s početkom 13 časova. Na programu je retrospekcija prethodnih festivala, izložba fotografija, projekcija najboljih filmova sa prošlogodišnjeg festivala, uz druženje sa donatorima, saradnicima i prijateljima Festivala.

Filmski takmičarski program trajaće od četvrtka (21. septembra) do nedelje (24. septembra). Projekcije počinju u 17 časova, nakon čega slede razgovori sa autorima filmova, gostima i publikom. Tokom četiri takmičarska dana prikazaće se 34 filma iz 25 zemalja sveta, na temu dostignuća i izazova sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom.

Međunarodni filmski festival Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film održava se od 2003. Godine u organizaciji KAO Parnas. Ovogodišnji Festival podržali su: Ministarstvo kulture Republike Srbije; Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja; Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicam; ERSTE banka.

Pogledajte detaljan program Festivala.

Dostavila: Marijana Ramić, koordinatorka PR aktivnosti

About the Author

Redakcija: