Sport za sve: Igre bez granica

Posted on by Redakcija

Povodom završetka letnje sezone kupanja na bazenima Sportskog centra Olimp, 6. septembra sa početkom u 10 časova, četvrtu godinu za redom Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograd u saradnji sa Društvom za sport i rekreaciju invalida opštine Zvezdara, organizuje sportsku manifestaciju pod nazivom Igre bez granica.

Ove godine manifestacija je organizovana uz podršku UNICEF –/a, kao deo projekta Sport za sve koji se sprovodi u saradnji sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu Grada Beograda. Ispred sekretarijata za socijalni zastitu, na ovogodišnjim Igrama bez granica, prisustvovaće gospođa Nataša Stanisavljević, dok će ispred UNICEF-a u goste doći Severina Leonardi (Deputy Representative).

Po prvi put su deo događaja inkluzivne sportske igare, na kojima gostuju učenici OŠ Marija Bursać, Srednja fizioterapeutska škola, kao i predškolske ustanove Zvezdare.

Cilj manifestacije je da se promoviše mogućnost bavljenja sportom i sport osoba sa invaliditetom. Aktivnosti su prilagođene svim uzrastima i vrstama invaliditeta, kao i neplivačima. Učesnici će imati priliku da se takmiče u interesantnim sportskim aktivnostima na bazenu ili u sali Sportskog centra Olimp.

Plan aktivnosti:

09:40 – dolazak i okupljanje učesnika
10:00 – otvaranje manifestacije
10:05 – obraćanje predsednika Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda (SSOSIB), Velimira Kneževića
10:07 – obraćanje gradske sekretarke za socijalnu zaštitu, Nataše Stanisavljević
10:10 – obraćanje zamenice direktora UNICEFA u Srbiji, Severine Leonardi
10:15 – prezentacija Kluba za sinhrono plivanje Vračar
10:25 – raspoređivanje takmičara i ekipa za početak takmičenja
11:45 – dodela medalja i zahvalnica, osveženje
13:00 – završetak manifestacije

Dostavila: Jasmina Hadžić

About the Author

Redakcija:

Leave A Response