SUDHA ČANDRAN: INDIJSKA BOGINJA PLESA

Posted on by Redakcija

Indijka Sudha Čandran bavila se plesom od najranijih dana. Prvi nastup imala je sa svega osam godina. Pohađala je časove plesa paralelno sa formalnim obrazovanjem i već kao tinejdžerka postala je zvezda u usponu.

Neposredno pred šesnaesti rođendan zadesila ju je saobraćajna nezgoda dok se vozila autobusom. Kako je trebalo zbrinuti mnogo kritičnih pacijenata, posekotine na njenoj desnoj nozi lekari su procenili kao bezazlene, ali nekoliko dana kasnije pojavila se infekcija. Kako bi izbegli širenje, nije bilo druge opcije nego da joj se noga amputira ispod kolena. Ponovo je učila da hoda uz pomoć proteze, a snovi o plesačkoj karijeri pretvorili su se u frustraciju. Posle perioda depresije i besa, počela je da uči plesne korake ispočetka. Bilo je bolno, ali nije odustajala. Psihoterapija i redovne vežbe vratile su joj samopouzdanje.

–  Nakon nezgode, ljudi su me sažaljevali, misleći da više neću biti u stanju da plešem. Ali nisu bili svesni moje strasti za plesom. Vratila sam se na scenu tri godine kasnije.

Taj nastup promenio joj je život. Zadobila je internacionalnu medijsku pažnju i nebrojene pozive da nastupa širom sveta. O njenom životu snimljen je film u kome je odigrala glavnu ulogu. Danas je renomirana glumica sa nizom filmova i televizijskih serija iza sebe.

Ta nezgoda bila je prerušeni blagoslov.

U nizu filmskih uspeha, ples ostaje njena prva ljubav, zbog čega je osnovala sopstvenu plesnu akademiju gde predaje.

IZVOR: http://www.makingpeacewithlife.com

About the Author

Redakcija:

Leave A Response