LETO NA ADI ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

Posted on by Redakcija

U Terapijskom vrtu i na terenima za osobe s invaliditetom na Adi Ciganliji, u sredu, 7. juna, s početkom u 10 časova organizuje s manifestacija pod nazivom DrugAčiji kojom se zvanično otvara Leto na Adi za osobe s invaliditetom. Organizator programa je Centar za nove ideje.

Prisutnima će se obratiti Nenad Stekić, legenda jugoslovenske atletike  i promoter manifestacije, Goran Kasum, profesor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Dejan Tomašević, sekretar Košarkaškog saveza Srbije, Goran Šehović ispred Paraolimpijskog komiteta i Centra za nove ideje. Manifestaciju otvara predstavnik Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.

Program:

10:30 – 13:00 Inkluzivna šahovska simultanka u Terapijskom vrtu

10:30 – 12:00 Otvaranje košarkaškog terena za košarku u invalidskim kolicima i sedeću odbojku

11:00 – 12:00 Pikado turnir za osobe s invaliditetom

11:00 – 12:30 Turnir u boćanju za osobe s invaliditetom

11:00 – 12:30 Turnir u stonom tenisu za osobe s invaliditetom

Tokom dana biće organizovan čas joge za osobe s invaliditetom, koji će voditi Aleksandra Đoković.

Manifestacija ima za cilj da osobama s invaliditetom omogući bavljenje sportsko-rekreativnim aktivnostima u prirodi, radi unapređenja kvaliteta života i psihofizičkog stanja. Projekat DrugAčiji 2017 podiže nivo svesti poslodavaca o socijalnoj uključenosti osoba sa invaliditetom u poslovni život, kao i povećanje kapaciteta organizacija civilnog društva.

Dodatne informacije potražite na: www.cenibeograd.rs ili se obratite organizatorima putem mejla: cenibeograd@yahoo.com

About the Author

Redakcija:

Leave A Response