KAJL MEJNARD: Kako osvojiti planinski vrh?

Posted on by Redakcija

Kajl Mejnard, motivacioni govornik, autor bestselera Bez izgovora (No Excuses), preduzetnik, šampion u borilačkim sportovima, poznat širom sveta po planinarskom podvigu osvajanja vrhova Kilimandžara.

Rođen je sa retkim stanjem kongenitalne amputacije, a uz podršku porodice od najranijih dana se učio samostalnom životu – bez upotrebe proteza. Prihvatao je mnoštvo fizičkih izazova: u školi je trenirao ragbi, bio je šampion u rvanju, instruktor i vlasnik teretane, džiju-džicu borac, svetski rekorder u dizanju tegova i planinar.

– Upoznaj svoje granice, ali nikada nemoj prestajati da ih prevazilaziš.

Godine 2012. osvojio je vrh Kilimandžara, kao prva osoba sa četvorostrukom urođenom amputacijom, bez upotrebe protetike. Po povratku je poneo titulu najboljeg atletičara sa invaliditetom. Četiri godine kasnije osvojio je smrtonosni vrh Akonkagve, najviši vrh zapadne i južne hemisfere.

Kao motivacioni govornik na putovanjima provodi više od 200 dana godišnje, gostujući u školama, na univerzitetima i u korporacijama koje traže njegovu filozofiju i principe uspeha.

Dokumentarac A Fighting Chance beleži njegov život i prve uspehe u borilačkim veštinama.

– Svaka osoba na planeti ima invaliditet – koji ne mora biti vidljiv. Svi biramo da li ćemo dozvoliti da nam to definiše život ili ne. Popuštajući kontrolu nad okolnostima, stičemo više kontrole nad sopstvenim životom.

 

home

About the Author

Redakcija: